Do danas je film u SAD zaradio 32,4 miliona dolara

Dizni najavio nastavak filma “Kruela”

Na ovu odluku ohrabrila ih je činjenica da je pomenuto ostvarenje već u prvoj sedmici prikazivanja zaradilo više od 80 miliona dolara

1805 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Samo nekoliko dana od premijere “Kruele” Dizni je najavio izlazak drugog dijela. Na ovu odluku ohrabrila ih je činjenica da je film već u prvoj sedmici prikazivanja zaradio više od 80 miliona dolara.

Prije nego što je “Cruella”, priča koja prethodi animiranom filmu “101 Dalmatinac”, dočekala drugi vikend nakon premijere, Dizni je već u ranoj fazi izrade nastavka, a očekuje se povratak reditelja Krejga Gilespija i scenariste Tonija MekNamara.

Još uvijek nije poznato hoće li glavna glumica Ema Stoun takođe reprizirati svoju izvedbu omiljene negativke zaljubljene u krzno. Međutim, kako Variety navodi nejasno je kako bi nastavak funkcionisao bez nje.

“Kruela”, najnovija u Diznijevoj liniji adaptacija animiranih klasika, premijerno je prikazana 28. maja, a može se kupiti i na Disney Plusu za 30 dolara putem opcije Premiere Access, prenosi portal Klix.

Do danas je film u SAD zaradio 32,4 miliona dolara, a u svijetu 48,5 miliona, iako je Dizni performanse filma na “Disney Plusu” okarakterizirao kao “jake”, kao i kod svih streamera, studio je odbio objaviti bilo kakve podatke o gledanosti.

“Jako smo zadovoljni uspjehom ‘Kruele’, zajedno s dosadašnjim snažnim performansama ‘Disney Plus Premier Accessa’”, rekao je Diznijev portparol u izjavi.

“Publika širom svijeta film je nevjerovatno dobro prihvatila, s ocjenom publike od 97% na ‘Rotten Tomatoesu’, svrstavajući ga među naše najpopularnije adaptacije. Radujemo se ‘dugoj vožnji’ jer će publika i dalje uživati u ovom fantastičnom filmu”, dodao je.

Preporučujemo za Vas