nastavak prve sezone

Lupen se vraća na Netflix

U januaru je ova serija bila na vrhu liste najgledanijih u desetak zemalja

2103 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Pet mjeseci nakon što je postao jedan od najpopularnijih ovogodišnjih streaming hitova, “’Lupen” (Lupin) se vraća u petak svojim obožavaocima koji očajnički žele da otkriju šta će biti sa šarmantnim gospodinom lopovom kojeg igra glumac Omar Saj.

Netflix je u januaru objavio samo prvih pet epizoda serije, nadahnute romanima Morisa Leblanka s početka 20. vijeka, pošto je pandemija prekinula snimanje.

Omar Saj glumi Asrna Diopa, obožavaoca tih romana koji koristi Lupenov lik kako bi se osvetio za smrt oca.

Kombinacija harizmatičnog glumca, pariskih kulisa i rasnih odnosa u pozadini, učinila ga je prvim pravim hitom snimljenim u Francuskoj za Netflix, koji mnogo ulaže u toj zemlji.

Uprkos pobjedničkim sastojcima, i sam Saj je djelovao prilično zbunjeno kad su ga pitali zašto je toliko popularan.

„Zaista ne znam!“, rekao je uz osmijeh novinarima na okruglom stolu Netfliksa.

„Kada se ovako nešto dogodi, treba to prigrliti i ne pokušavati da razumiješ. To je jednostavno predivno, jako sam srećan i uzbuđen“, rekao je.

Pariz će zadržati vodeću ulogu u novoj sezoni s muzejom Orsej, katakombama i pozorištem Šatele kao raskošnim kulisama.

Sinhronizovan na 15 jezika, titlovan na još 30, “Lupen” je u januaru bio na vrhu Netfliksove liste najgledanijih serija u desetak zemalja i postao prva francuska serija kojoj je to pošlo za rukom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kompanija je saopštila da je 76 miliona domaćinstava pogledalo prvi dio serije u 28 dana od objave na Netfliksu, čime je “Lupen” premašio svog glavnog evropskog rivala - špansku kriminalističku dramu „Kuća od papira“ (La Casa de Papel).

Bio je to preko potreban podsticaj za Netflix nakon što je njegov prodor na francusko tržište, sa serijom „Marseille“ 2016. godine, sasiječen kritikama.

Američki streaming servis imao je trnovit početak odnosa s Francuskom jer je ponekad smatran prijetnjom voljenim bioskopima.

Nakon što je prošle godine otvorio otmeno središte u Parizu, Netflix se udružio s kreativnim industrijama i školama te najavio veliko povećanje proizvodnje na 27 filmova, serija i dokumentaraca u 2021. godini.

“Lupen” je dao podsticaj i francuskim knjižarama. Nova izdanja klasika Morisa Leblanka prodata su u više od 100.000 primjeraka od januara, objavio je izdavač “Hachette”. M.V.

Preporučujemo za Vas