DODJELE NAGRADA 19. SEPTEMBRA

Serije Kruna i Mandalorijan vode po broju Emi nominacija

Ove produkcije dominiraju glavnom kategorijom dramska serija, dok Marvelovi superheroji iz "Vandavižona" vode u kategoriji ograničene serije

4311 pregleda 0 komentar(a)
Olivija Kolman, Foto: Shutterstock
Olivija Kolman, Foto: Shutterstock

Serije "Kruna" (The Crown) i "Mandalorian", kanala Dizni plus iz univerzuma "Ratova zvijezda" dobile su danas najviše nominacija za američke televizijske nagrade Emi sa po 24 nominacije.

Te dvije produkcije dominiraju glavnom kategorijom dramska serija, dok Marvelovi superheroji iz "Vandavižona" (Wandavision) vode u kategoriji ograničene serije.

Distopijska serija "Sluškinjinja priča" (The Handmaid's Tale) dobila je 21 nominaciju, a prva sezona serije "Ted Laso" 20 nominacija, i takođe su u dobroj poziciji da osvoje priznanje na 73. dodjeli Emi nagrada, što je jednako Oskarima za televiziju.

Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji koja je predviđena da se održi uživo 19. septembra u Los Anđelesu, sa ograničenom publikom.

Ovo predstavlja izvjestan oblik vraćanja na normalu, prošlogodišnje izdanje ceremonije dodjele nagrada emitovano je iz praznog pozorišta a dobitnici su primali nagrade u svojim kućama.

Dvadeset pet hiljada glasača Akademije za televiziju su takođe proveli mjesece zatvoreni u kućama, kritikujući sa svog kauča ograničenu selekciju serija, zbog manjeg snimanja usljed pandemije.

Tri prethodne sezone serije "Kruna" o kraljevskoj porodici koja je doživjela svjetski uspjeh takođe su imali nominacije za najbolju dramsku seriju, ali kao i druge produkcije Netfliksa nikad nisu pobijedili.

Nominovani su glavni glumci Ema Korin za intepretaciju princeze Dajane, Džoš O'Konor za princa Čarlsa i Olivija Kolman kao kraljica Elizabeta Druga.

Preporučujemo za Vas