Amazon kupio prava na snimanje serije "Gospodar prstenova"

Serija neće ponovno prepričavati događaje koje smo imali priliku da gledamo u trilogiji Pitera Džeksona, već one priče koje prethode "Prstenovoj družini", odnosno romanu na kom se temelji prvi dio Džeksonovih adaptacija
125 pregleda 0 komentar(a)
Gospodar prstenova, Foto: Wikipedia.org
Gospodar prstenova, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 14.11.2017. 17:14h

Amazon je dobio prava na snimanje TV serije "Gospodar prstenova", utemeljene na priči J.R.R. Tolkina, najavivši nekoliko sezona serije, a postoji i mogućnost snimanja spin off serije.

Trilogija, snimanu početkom 2000. na Novom Zelandu, koju je režirao Piter Džekson, zaradila je oko tri milijarde dolara i osvojila 17 oskara.

Iz Amazona nisu objavili koliko su platili prava, međutim nagađa se da je riječ o oko 200 miliona dolara, prenosi agencija Hina.

"Oduševljeni smo što ćemo obožavaoce 'Gospodara prstenova' moći da povedemo u novu epsku pustolovinu u Međuzemlje", rekla je Šeron Tal Uguado iz Studija Amazon.

Serija neće ponovno prepričavati događaje koje smo imali priliku da gledamo u trilogiji Pitera Džeksona, već one priče koje prethode "Prstenovoj družini", odnosno romanu na kom se temelji prvi dio Džeksonovih adaptacija.

Amazon očekuje globalni hit, poput popularne serije HBO-a "Igra prijestola", kazao je direktor te kompanije Džef Bezos.

Bonus video: