Snimanje serije "Gospodar prstenova" seli se s Novog Zelanda u Britaniju

Televizijska verzija "Gospodara prstenova" trebalo bi da se pojavi u septembru 2022. godine, objavio je Amazon ranije ovog mjeseca

6058 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Amazon je saopštio da će se druga sezona njegove televizijske serije "Gospodar prstenova", vrijedne više miliona dolara, snimati u Ujedinjenom Kraljevstvu čime će se "Međuzemlje" (Middle Earth) prvi put preseliti s Novog Zelanda.

Slikovite planine, livade i šume Novog Zelanda postale su poznate kao kulisa fillmskih trilogija "Gospodara prstenova" i "Hobita", koje je snimio dobitnik Oskara Piter Džekson.

Amazonova serija o epskoj fantaziji, vrijedna više miliona dolara, trenutno se snima na Novom Zelandu, ali će druga sezona biti snimljena u Britaniji, saopštio je Amazon.

Gospodar prstenova
foto: Reuters

"Preseljenje s Novog Zelanda u Britaniju u skladu je sa strategijom studija o proširenju produkcijskog prostora i o ulaganju u prostor širom Britanije, te je ona za mnoge Amazonove filmove i serije već postala dom“, dodaju u saopštenju.

Vlada Novog Zelanda je razočarana tom odlukom.

Gospodar prstenova
foto: Reuters

Televizijska verzija "Gospodara prstenova" trebalo bi da se pojavi u septembru 2022. godine, objavio je Amazon ranije ovog mjeseca. Očekuje se da će serija imati pet sezona, što je čini jednom od najskupljih TV serija u istoriji, prenosi agencija Hina.

Prva sezona će biti dostupna u 240 zemalja, a epizode će izlaziti jednom nedjeljno.

Radnja će se odvijati hiljadama godina prije događaja o kojima je književnik J.R.R. Tolkien pisao u svojim knjigama "Hobit" i "Gospodar prstenova".

Bonus video: