”Kljun” u selekciji festivala u Kanu

Serija se našla u selekciji od 10 serija koje će se gledaocima predstaviti ove godine u Kanu na festivalu koji se održava od 8. do 13. oktobra

3948 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Serija “Kljun” prva je srpska serija koja se našla u selekciji prestižnog međunarodnog festivala serija u Kanu (Canneseries), objavili su organizatori na konferenciji u Parizu.

Serija, snimljena u United Media produkciji, ne samo da je prva iz Srbije već i iz ovog dijela Evrope, a našla se u selekciji od 10 serija koje će se gledaocima predstaviti ove godine u Kanu na festivalu koji se održava od 8. do 13. oktobra.

U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića … Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Mirko Vlahović i mnogi drugi.

Bonus video: