Premijera "Slučajeva pravde" u Beogradu: Publika ovacijama pozdravila ekipu filma

“Dok smo se poklanjali publici u toj trećoj sali Cineplexxa Ušće stvarno smo se sjajno osjećali jer smo vidjeli neskrivene simpatije prema filmu", kazao je režiser filma i jedan od protagonista, Zoran Marković Zonjo
64 pregleda 22 komentar(a)
The books of knjige, Foto: The Books of Knjige
The books of knjige, Foto: The Books of Knjige
Ažurirano: 09.11.2017. 07:59h

U Beogradu je sinoć održana premijera krimi komedije “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” sa kojom startuje bioskopska distribucija filma u Srbiji.

Pred tri rasprodate sale ekipa filma se poklonila publici uz ovacije koje su više svojstvene pozorišnim salama nego bioskopskim dvoranama.

Saopšteno je da je najjači i najduži aplauz bio iz te posljednje, treće, rasprodate projekcije, "kada je publika na nogama pozdravljala ekipu filma desetak minuta ne dozvolivši joj da se brzo povuče."

“Dok smo se poklanjali publici u toj trećoj sali Cineplexxa Ušće stvarno smo se sjajno osjećali jer smo vidjeli neskrivene simpatije prema filmu. Tako eksplozivnu reakciju gledaoca Slučajevi pravde nisu dobili nigdje u Crnoj Gori, što može da raduje ali i da bude pomalo tužno jer se ipak najjača podrška očekuje na domaćem terenu. Sad već znamo da je film pogodio ukus gledaoca u regionu jer je slično bilo i na Sarajevo Film Festivalu, potvrđujući onu staru izreku da je ipak najteže biti prorok u svom selu”, kazao je režiser filma i jedan od protagonista, Zoran Marković Zonjo.

Saopšteno je da su projekcijama filma prisustvovale i mnoge javne ličnosti Srbije, kao i Crnogorci koji borave Beogradu.

"Među ostalima Buksovce su svojim prisustvom sinoć podržali: Zoran Kesić, Marčelo, članovi benda Artan Lili i Ničim Izazvan, Milorad Milinković, Darko Lungulov, Goga Sekulić, Marina Tadić, Sergej Ćetkovic, Niggor, Vlado Georgijev, Mima Karadžić, Noyz Who See, Petar Strugar i mnogi drugi."

Večeras The Books of Knjige očekuje novosadska premijera filma pred dvije rasprodate sale, kao i regularna bioskopska distribucija u svim gradovima Srbije.

Premijerom u Banja Luci 15. novembra startuje prikazivanje u Republici Srpskoj, a od 22. novembra projekcijom u Sarajevu i u ostatku BiH.

Na Mostar film festivalu 18. novembra film se nalazi u glavnom takmičarskom programu, a dan kasnije, u nedjelju 19. novembra, biće prikazan u Torontu u Kingsway Theatru sa početkom u 18.30 sati.

“Slučajevi pravde” su na redovnom repertoaru Cineplexxa Podgorica i Cadmus Cineplexa Budva, ali će biti prikazani danas u Rožajama i Petnjici, Plavu 10. novembra i Andrijevici 11. novembra.

Bonus video: