Balkanski festival ruskih crtanih filmova

Stanovnicima Crne Gore biće predstavljeni klasici i novi projekti “Sojuzmultifilma” 2. novembra u Podgorici, a 3. i 4. novembra u Budvi

690 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Balkanski festival ruskih crtanih filmova biće održan u Crnoj Gori od 2. do 4. novembra. Prvog dana festivala biće predstavljeni klasici i novi projekti “Sojuzmultifilma” u Podgorici, dok će ista ostvarenja imati priliku da odgledaju najmlađi u Budvi 3. i 4. novembra. Isti ruski crtani filmovi biće dostupni i najmlađima u Srbiji i Hrvatskoj.

Ovaj festival u sve tri ex-Yu republike održava se povodom 85. godišnjice legendarne “fabrike crtanih filmova”, na inicijativu Rossotrudničestva, kompanije Balkanski putnik i Ruske gazete, a organizatori obećavaju da projekcije crtaća neće biti jedini događaji tog tipa.

Poseban poklon za mlade gledaoce biće projekcija novog jedinstvenog dugometražnog filma “Hofmanijada”.

U Crnoj Gori organizatori Festivala bili su kampanja “Balkanski putnik”, “Ruskofona dijaspora Crne Gore” i Rossotrudničestvo, uz podršku Dana ruskog dječjeg filma u Srbiji “Priče o djetinjstvu” i srpskog ogranka Međunarodna fondacija jedinstva pravoslavnih hrišćanskih naroda.

Festival je podržala Ambasada Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Bonus video: