Priča koje se kraljevska porodica ne želi prisjećati

”Puno se ulaže u ovu sezonu. ‘Kruna’ je poznata po isticanju priča kojih se članovi kraljevske porodice ne žele prisjećati”, otkrio je izvor blizak produkciji

7355 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

U središtu pete sezone nagrađivane Netfliksove serije “Kruna” biće bombastičan intervju princeze Dajane iz 1995. godine, pišu britanski mediji.

Intervju koji je vodio tadašnji novinar BBC Martin Bašir izazvao je veliku medijsku pažnju širom svijeta, jer je princeza od Velsa otvoreno govorila o svom braku i izrekla čuvenu rečenicu - “Bilo nas je troje u braku, pa je pomalo bila gužva”.

Nezavisni istražitelj bivši sudija vrhovnog suda Lord Dajson ove godine je u izvještaju zaključio da se Bašir intervjua domogao na prevaru. Falsifikovao je bankovne izvještaje i pokazao ih Dajaninom bratu Erlu Spenseru kako bi mu omogućio pristup princezi od Velsa.

Tabloid “San”, pozivajući se na izvore bliske autorima serije, piše da su scenaristi Dajanin intervju izabrali za ključan trenutak pete sezone.

”Puno ulažu upravo u taj dio”, piše San i dodaje da je “Kruna” u prethodne četiri sezone dokazala da se bavi temama koje bi u kraljevskoj porodici najradije izbjegli.

Prinčevi Vilijam i Hari su, nakon objave Dajsonovog izvještaja, zatražili da se intervju više nikada ne prikazuje i osudili su poteze BBC.

”Neopisivu tugu izaziva i spoznaja da je BBC značajno doprinio njenim strahovima, paranoji i izolaciji koje pamtim iz zadnjih godina što smo ih proveli zajedno”, poručio je princ Vilijam. BBC se izvinio kraljevskoj porodici. Izvinio se i Bašir, rekavši da je lažiranje dokumenata bio “glup potez” i da zbog njega “duboko žali”, ali i dalje smatra da on “nije uticao na ličnu odluku princeze o učestvovanju u intervjuu”.

”Puno se ulaže u ovu sezonu. ‘Kruna’ je poznata po isticanju priča kojih se članovi kraljevske porodice ne žele prisjećati”, otkrio je izvor blizak produkciji.

U petoj sezoni, princa Čarlsa i Dajanu igraće Dominik Vest i Elizabet Debicki. Posao im neće biti lagan, jer su njihovi prethodnici Džoš O’Konor i Ema Korin oboje dobili Zlatni globus za te uloge.

Kraljicu i princa Filipa takođe će u dvije završne sezone igrati novi glumci. Britanske glumačke legende Imelda Staunton i Džonatan Prajs preuzimaju uloge iz ruku Olivije Kolman i Tobijasa Menziesa.