Život je brži od Maraša

”Novac i moć ga mijenjaju i što se više nalazi na ljestvici moći, to manje kontrole ima. To smo mi u ovom dijelu pokazali. Nekako taj svijet je jedan tamni vilajet u koji kad jednom uđu, ne mogu više da izađu"

6307 pregleda 2 komentar(a)
Fanovi ga čekali satima: Miloš Biković, Foto: Luka Zekovic
Fanovi ga čekali satima: Miloš Biković, Foto: Luka Zekovic

Novo rediteljsko ostvarenje Miloša Avramovića, nastavak filma “Južni vetar” puni bioskope širom bivše Jugoslavije. Još u prvoj sedmici prikazivanja pogledalo ga je više od 200 hiljada ljudi, čime je ovo ostvarenje zvanično oborilo rekord gledanosti star 20 godina, informacija je kojom su se distributeri pohvalili prije nekoliko dana.

Priča o Petru Marašu kojeg igra jedan od najpopularnijih srpskih glumaca Miloš Biković zainteresovala je mnoge, a i ovoga puta film donosi mnogo akcije i neočekivani obrt. Glavni junak u novom filmu koristi sve prednosti novostečenog statusa naizgled “nedodirljivog vođe srpskog podzemlja”, kojeg štiti sama država. On želi da ozakoni i proširi posao, pa nezakonito stečeni novac ulaže u legalne poslove. Tražeći povoljnu priliku, sa svojim najboljim drugom Baćom odlazi u istočnu Srbiju.

U jednom trenutku saznaje vijesti zbog kojih će biti prisiljen da promijeni planove i vratiti se na ulicu, no to se njegovom “šefu” neće svidjeti. Život na kocki, igranje po pravilima međunarodnih narko-kartela i brojne spektakularne akcijske scene samo neki detalji koji čekaju gledaoce tokom 127 minuta koliko traje “Ubrzanje”.

Iako je u prvom dijelu filma bio zadužen za krađu kola, a nije želio da se bavi drogom, upravo novac i moć mijenjaju Maraša, a o tome glavni junak za Vijesti kaže:

”Novac i moć ga mijenjaju i što se više nalazi na ljestvici moći, to manje kontrole ima. To smo mi u ovom dijelu pokazali. Nekako taj svijet je jedan tamni vilajet u koji kad jednom uđu, ne mogu više da izađu. On ima gravitaciju i uvlači ih unutra, o onda na neočekivan način stižu sve one odluke koje je donio u životu na naplatu. Koliko god bio vispren, okretan, brz, život je brži”, poručuje Biković.

Petar Maraš, Južni vetar Ubrzanje
foto: Promo

Iako se potpuno razlikuje od Maraša lik koji je dobio da utjelotvori branio je kako kaže “najbolje što je mogao”.

Tačka na priču o Marašu novim dijelom “Ubrzanje” još nije stavljena. Naime, na oduševljenje ljubitelja ove priče, ovo je još samo jedan dio iste.

”Imaćemo još barem jedan nastavak filma”, poručio je Biković na oduševljenje mnogobrojnih fanova priče “Južni vetar”.

Pored Bikovića, glavni grad Crne Gore posjetio je i Milodrag Radonjić koji igra Maraševog druga i partnera Baća. Iako ga je ova rola proslavila, tokom svije karijere Radonjić je imao priliku da se kroz uloge koje je tumačio nađe i sa jedne i sa druge strane zakona, jer za razliku od “Južnog vetra” gdje igra kriminalca, u seriji “Ubice mog oca” dobio je zadatak da utjelotvori lik inspektora Zorana Janketića.

”U pitanju je sadržajnost uloge, tako da to je ono na šta se ja fokusiram, ali šta je teže ili lakše pitanje je zadatka”, prokomentarisao je za Vijesti Radonjić.

Podgoricu je pored Bikovića posjetio i još jedan od glavnih aktera priče “Južni vetar- Ubrznje” Milodrag Radonjić
Podgoricu je pored Bikovića posjetio i još jedan od glavnih aktera priče “Južni vetar- Ubrznje” Milodrag Radonjićfoto: Luka Zeković

Drugi dio filma “Južni vetar- Ubrzanje” na repertoaru je već desetak dana, a projekcija ima čak sedam dnevno. No, ne poklone se gledaocima Biković i Radonjić poslije svake projekcije. Zato je njihov dolazak u Cineplexx u petak izazvao veliku pažnju javnosti, najviše tinadjžera koji su u velikom broju došli da se slikaju sa svojim junacima i dobiju autogram.

Bonus video: