Kao da sam preživio uragan

Tom Ford napisao kritiku za film “House of Gucci” čija je radnja fokusirana na istoimenu modnu kuću u kojoj je bio zaposlen

5824 pregleda 0 komentar(a)
Tom Ford, Foto: Reuters
Tom Ford, Foto: Reuters

Modni dizajner Tom Ford, koji je od 1994. do 2004. godine bio kreativni direktor modne kuće Gucci, za portal Airmail komentarisao je film koji se nedavno našao u bioskopima širom svijeta - “House od Gucci” (Kuća Gučijevih).

U filmu koji je režirao Ridli Skot, glavne uloge tumače Lejdi Gaga, Adam Drajver, Al Paćino, Džeremi Ajrons, Džared Leto i Salma Hajek.

”Nedavno sam preživio gledanje filma od dva sata i 37 minuta, odnosno ‘House of Gucci’. Moje mišljenje je vjerovatno subjektivno s obzirom na to da sam u stvarnosti radio sa nekim od likova iz ove sage, poput Mauricija Gučija “, priznao je modni kreator, čiji se lik takođe našao u filmu, a predstavio ga je glumac Riv Karni.

”Ovaj film je... Još uvijek nisam sasvim siguran šta je, ali na neki način sam se, po izlasku iz bioskopa, osjećao kao da sam preživio uragan”, opisao je Ford ovo ostvarenje.

”Da li je to farca, zadivljujuća priča ili pohlepa? Tokom filma sam se često glasno smijao, ali da li je trebalo?”, dodao je modni dizajner, koji je pohvalio Lejdi Gagu i Drajvera, ali je otkrio i da nije bio tako odušeljen glumom Leta i Paćina.

”Drajver daje suptilnu i nijansirajuću glumu. On je srce oluje koje je mirno dok se sve okreće oko njega”, prokomentarisao je Ford.

”Gaga je prava zvijezda ovog filma. Ovo je njen film, potpuno je ukrala šou. Sa druge strane, njen akcenat je često na relaciji Milan - Moskva, ali koga briga? Njena gluma je savršena”, istakao je on.

Kada je riječ o Paćinu, koji igra Alda Gučija i Letu koji tumači lik Aldovog sina Paola Gučija, Ford ih opisuje na sljedeći način:

”Nisam bio potpuno siguran da li gledam emisiju ‘Saturday Night Live’ ili film”.

Modni dizajner imao je zamjerke i na račun kostima.

”Letova briljantna gluma bila je bukvalno zakopana ispot tone prostetike”, smatra on, a potom se osvrće i na Džeremija Ajronsa koji igra Rodolfa Gučija.

”Ajrons je sjajan i daje stabilniju i slojevitiju glumu, za razliku od njegovih kolega”, piše u kritici Ford, dodajući da je i Salma Hajek imala svoje blistave momente.

Svjetska javnost već nedjeljama ne prestaje da govori o novom filmu “Kuća Gučijevih”, koji je sniman u Italiji, a inspirisan je šokantnom istinitom pričom o porodičnom carstvu koja se krije iza italijanske modne kuće Gucci.

Drajver u filmu tumači lik Mauricija Gučija, a Lejdi Gaga Patriciju Ređijani, njegovu bivšu suprugu.

Mauricio je bio italijanski modni gigant i prvi čovjek modnog brenda Gucci. Patricija je provela 18 godina u zatvoru, jer je angažovala plaćenog ubicu da ubije njenog muža, a u zatvoru je dobila nadimak “Crna udovica”.

Scenario filma baziran je na knjizi Sare Gej Forden “Kuća Gučijevih: Senzacionalna priča o ubistvu, ludilu, glamuru i pohlepi”, objavljenoj 2001. godine, a muziku potpisuje Blondi.

Bonus video: