ENIS BEŠLAGIĆ

Radim u Hrvatskoj jer me u Bosni baš ne zovu

Po tome bi sportisti trebalo da igraju samo za BiH klubove. Ali mene baš i nešto ne zovu u reprezentaciju BiH kad se dijele uloge, a i ne treba...

3888 pregleda 3 komentar(a)
Foto: RTL
Foto: RTL

U hrvatskim serijama sve češće se mogu vidjeti crnogorski, srpski, ali i bosanskohercegovački glumci, a među njima je i Enis Bešlagić (46) koji trenutno igra jednog od junaka RTL-ove humoristične serije "Blago nama".

Komunicirajući sa pratiocima na društvenoj mreži Instagram, Bešlagić je otkrio zašto sve češće angažmane ima u Hrvatskoj, umjesto u BiH.

"Radim u Hrvatskoj jer me u Bosni ne zovu baš, kao i mnogi gastarbajteri po svijetu što rade. Zato svaki dinar pošteno zaradim i ne kradem kao neki veliki domoljubi. Domovina je jedna, a to ne znači ako snimaš van nje da ne pripadaš istoj", napisao je on.

"Po tome bi sportisti trebalo da igraju samo za BiH klubove. Ali mene baš i nešto ne zovu u reprezentaciju BiH kad se dijele uloge, a i ne treba... Tamo gdje me poštuju sa svim onim što ja jesam, onda dajem i ja ljubav i svoju zahvalnost. Puno šire gledam na to i nikada nisam želio biti niti kantonalni niti federalni glumac. Onaj koji krade svoju domovinu je izdajica, a ne onaj koji poštenim radom pokazuje ljubav", napisao je Enis.