Izložba kostima trajaće tokom emitovanja serije

Žene iz bogatih kuća su pratile modu gledajući na Prizren, znači orijentalna moda Osmanskog carstva. Muškarci iz tih bogatih porodica su pratili model odijevanja muškaraca u oslobođenom dijelu Srbije

4968 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nečista krv - Promo
Foto: Nečista krv - Promo

Nova serija u produkciji RTS televizije "Nečista krv" počeće da se prikazuje od sjutra (4. decembra), a tokom emitovanja svih deset epizoda, publika će imati priliku i da u RTS Klubu pogleda izložbu kostima koji su korišćeni tokom snimanja, piše na sajtu te televizije.

Višemjesečno istraživanje prethodilo je stvaranju kostima za više od 150 likova iz različitih društvenih slojeva.

„Žene iz bogatih kuća su pratile modu gledajući na Prizren, znači orijentalna moda Osmanskog carstva. Muškarci iz tih bogatih porodica su pratili model odijevanja muškaraca u oslobođenom dijelu Srbije. Jer to je sredina 19. vijeka kada jug Srbije i Vranje još uvijek nisu bili oslobođeni“, objašnjava Marina Vukasović Medenica, kostimografkinja.

U autentičnim kostimima glumcima je bilo lakše da dočaraju likove i osjete atmosferu vremena.

„To se upravo desilo sa ovim kostimom koji je zaista inspirativan i perfektno urađen jer ne samo da je dobro prikazao epohu, ne samo da je na jednom estetsko visokom nivou, nego je zaista meni pomogao da izgradim karakter Hadži Trifuna“, naglašava Dragan Bjelogrlić.

Adaptacije scenarija Voje Nanovića za potrebe ove serije radili su Milena Marković, Katarina Mitrović i Dejan Prćić. Režiju prvih pet epizoda potpisuje Milutin Petrović, a preostalih pet nastavaka Goran Stanković.

Glavne uloge igraju Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Dejan Bućin, Marko Grabež, Nedim Nezirović, Tim Sejfi, Teodora Dragićević, Nela Mihajlović, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Feđa Štukan, Sara Sandeva, Ljubomir Bandović i Milutin Milošević.

Serija će se emitovati vikendom, u 20 sati.

Bonus video: