Snima se serija o filmu "Posljednji tango u Parizu"

Film Bernarda Bartolučija iz 1972. godine je na lošem glasu zbog scene silovanja, jer su, kako se kasnije ispostavilo, režiser i glavni glumac Marlon Brando, tada 19-godišnju glumicu Mariju Šnajder pred svršen čin i natjerali je da snimi scenu silovanja

1885 pregleda 0 komentar(a)
Foto: bernardo bartoluči
Foto: bernardo bartoluči

Lisa Brolmen i Hoze Padilja režiraće seriju čija će se radnja baviti nastankom kontroverznog filma „Posljednji tango u Parizu“, piše Deadline.

Film Bernarda Bartolučija iz 1972. godine je na lošem glasu zbog scene silovanja, jer su, kako se kasnije ispostavilo, režiser i glavni glumac Marlon Brando, tada 19-godišnju glumicu Mariju Šnajder pred svršen čin i natjerali je da snimi scenu silovanja.

Prije pet godina u javnost je dospio snimak na kojem Bartoluči otkriva kako ni on, ni Brando nisu rekli Šnajder kakvu scenu će snimati na setu.

U intervjuu iz 2007. godine, Šnajder je ispričala da je seks na snimanju filma bio simuliran, ali da je ona bila prisiljena da je snimi iako je prethodno nije vidjela u scenariju, a zbog toga se osjećala „poniženo i pomalo silovano“.

Serija će pratiti razdoblje od 18 mjeseci, prije, tokom i nakon snmanja filma, a počeće Bartolučijevim putovanjem u Los Anđeles 1971. godine, čiji je cilj bio da ubijedi tada bankrotiranog Branda da glumi u njegovom filmu.

„Ova serija je prilika da se uroni u taj svijet, u sve te fascinantne likove, a posebno mogućnost da se Mariji Šnajder konačno da glas“, kazala je Brolmen.

„'Posljednji tango u Parizu' je priča o dvojici muškaraca koji zlostavljaju mladu i neiskusnu ženu, ne radi seksa, već radi umjetnosti. Učnili su to pred kamerama, a snimljena scena je postala dio filma koji su kasnije hvalili i kritičari i publika. Režiser i glumac su uživali u uspjehu, dok je Marijina bol zanemarena“, dodao je Padilja.

Bonus video: