Majkl Šin će donirati novac od zarade za dobrotvorne svrhe

Mogao sam da okrenem leđa sveu tome i ne pomognem, ali nisam mogao to da dopustim. Zato sam sav svoj novac uložio to da se projekti nastave. Imao sam kuću u Americi i ovdje (Velikoj Britaniji) i morao sam da ih prodam, učiniću sve što treba

1363 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Britanski glumac Majkl Šin najavio je u intervjuu za BBC da je preobratio sebe u "neprofitnog glumca", te da će veliki dio svoje zarade od filmskih, televizijskih i pozorišnih uloga proslijediti projektima koji pomažu društvu.

Tako je već od zarade za "Frost/Nixon" i "Masters of Sex" izdvojio 66 hiljada dolara za školarine studente iz Velsa koji su upisali Univerzitet Oxford.

Glumac je takođe prodao svoje dvije kuće kako bi pomogao projekat za beskućnike, te im je uplatio dva miliona dolara.

"Morao sam da donesem odluku. Mogao sam da okrenem leđa sveu tome i ne pomognem, ali nisam mogao to da dopustim. Zato sam sav svoj novac uložio to da se projekti nastave. Imao sam kuću u Americi i ovdje (Velikoj Britaniji) i morao sam da ih prodam, učiniću sve što treba", pojasnio je Šin.

On je dodao da je ubrzo shvatio da ako nastavi da se bavi glumom uspješno, te i dalje bude zarađivao novac, može da nastavi svoj dobrotvorni rad.

Momenat u kojem je donio tu odluku desio se nakon produkcije "The Passion" kada je bio u svom rodnom gradu.

"Shvatio sam da postoji puno projekata koji imaju tek toliko novca da stvore neznatne promjene u životima djece. Da im priušte da jednom sedmično mogu da odu na kuglanje, u bioskop ili jednostavno budu djeca", pojasnio je on, dodajući da je shvatio da on može da pomogne više.

Bonus video: