Nova adaptacija romana Žila Verna sa Dejvidom Tenantom

„On je osoba koja živi sa privilegijama, pa mu život nije težak, ali isto tako ni dovoljno izazovan. On je u poziciji gdje se ništa ne događa, pa se osjeća kao da neđe biti ni fusnota u istoriji“

2823 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BBC
Foto: BBC

Nova adaptacija priče „Put oko svijeta za 80 dana“ u formi serije, počeće da se emituje od 26. decembra, a glavnu ulogu u njoj tumačiće britanski glumac Dejvid Tenant, poznat i kao jedan od naslovnih junak iz serije „Doctor Who“.

O svom liku, Tenant je pričao za Digital Spy.

„Njega vodi osjećaj da je protraćio samog sebe. Njemu je veoma lako da svakoga dana ide u isti klub i jede isti visokokalorični obrok, sve dok ga srčani udar ne obori i shvati da nikome nije stalo“, prepričava glumac.

„On je osoba koja živi sa privilegijama, pa mu život nije težak, ali isto tako ni dovoljno izazovan. On je u poziciji gdje se ništa ne događa, pa se osjeća kao da neđe biti ni fusnota u istoriji“, nastavlja on.

U potrazi za nečim što će pomoći da se osjeti živim, Fileas će se opkladiti u 20 hiljada funti protiv snobova sa kojima se druži u klubu Reform, da će uspjeti da obiđe planetu za80 dana.

Avanture ovog junaka kojeg je prvobitno osmislio Žil Vern, a koje su i ranije bile ekranizovane, emitovaće se na BBC-ju od 26. decembra.

Bonus video: