PUT OKO SVIJETA ZA 80 DANA

Nova adaptacija romana Žila Verna sa Dejvidom Tenantom

„On je osoba koja živi sa privilegijama, pa mu život nije težak, ali isto tako ni dovoljno izazovan. On je u poziciji gdje se ništa ne događa, pa se osjeća kao da neđe biti ni fusnota u istoriji“

2814 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BBC
Foto: BBC

Nova adaptacija priče „Put oko svijeta za 80 dana“ u formi serije, počeće da se emituje od 26. decembra, a glavnu ulogu u njoj tumačiće britanski glumac Dejvid Tenant, poznat i kao jedan od naslovnih junak iz serije „Doctor Who“.

O svom liku, Tenant je pričao za Digital Spy.

„Njega vodi osjećaj da je protraćio samog sebe. Njemu je veoma lako da svakoga dana ide u isti klub i jede isti visokokalorični obrok, sve dok ga srčani udar ne obori i shvati da nikome nije stalo“, prepričava glumac.

„On je osoba koja živi sa privilegijama, pa mu život nije težak, ali isto tako ni dovoljno izazovan. On je u poziciji gdje se ništa ne događa, pa se osjeća kao da neđe biti ni fusnota u istoriji“, nastavlja on.

U potrazi za nečim što će pomoći da se osjeti živim, Fileas će se opkladiti u 20 hiljada funti protiv snobova sa kojima se druži u klubu Reform, da će uspjeti da obiđe planetu za80 dana.

Avanture ovog junaka kojeg je prvobitno osmislio Žil Vern, a koje su i ranije bile ekranizovane, emitovaće se na BBC-ju od 26. decembra.