I Hofman na stubu srama: "On je bio predator, a ja dijete"

"Danas kada sam pratila Dastina do njegove limuzine, četiri puta me je uhvatio za zadnjicu. Udarila sam ga svaki put, jako, i rekla mu da je odvratni matori pokvarenjak", zapisala je između ostalog spisateljica u dnevniku
4 komentar(a)
Dastin Hofman, Foto: Shutterstock
Dastin Hofman, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.11.2017. 18:58h

Poznati holivudski glumac Dastin Hofman optužen je za seksualno uznemiravanje 17-godišnje djevojčice, prenosi britanski Gardijan.

Spisateljica Ana Grejem Hanter objavila je da ju je glumac "pipao" i "navodio na nepristojan razgovor sa seksualnom konotacijom", tokom snimanja televizijskog filma "Smrt trgovačkog putnika" 1985. godine. Ona je na snimanju radila kao dio pomoćnog osoblja.

"Prvog dana kada sam došla na snimanje, upitao me je da mu izmasiram stopala. To sam i uradila", napisala je ona u tekstu za Holivud riporter.

"Otvoreno je flertovao sa mnom. Zgrabio me je za zadnjicu, pričao o seksu sa mnom i preda mnom. Jednog jutra, kada sam otišla u njegovu svlačionicu, da mu odnesem doručak, pogledao me je i iskezio se. Onda je rekao: 'Hoću tvrdo kuvano jaje - i meko kuvani klitoris!' Njegovi asistenti su prasnuli u smijeh. Istrčala sam, potpuno nijema. Otišla sam u kupatilo i plakala."

Sve detalje Hofmanovog odnosa prema njoj, tokom pet nedjelja snimanja, Hanterova je opisala u dnevniku koji je vodila, i potom ga poslala svojoj sestri.

"Danas kada sam pratila Dastina do njegove limuzine, četiri puta me je uhvatio za zadnjicu. Udarila sam ga svaki put, jako, i rekla mu da je odvratni matori pokvarenjak", zapisala je ona.

Ana Grejam Hanter tvrdi da joj je supervizor snimanja tada rekao da mora da istrpi takvo Hofmanovo ponašanje i da mora da "žrtvuje" svoje svjetonazore u korist produkcije filma.

"Sada, u svojoj 49. godini, shvatam da je to bilo dio jednog mnogo šireg obrasca ponašanja koje žene doživljavaju u Holivudu", napisala je ona.

"On je bio predator, ja sam bila dijete, i to je bilo seksualno uznemiravanje", istakla je Ana Grejam Hanter.

Dastin Hofman je, na njen članak, odgovorio izvinjenjem:

"Imam najveće moguće poštovanje prema ženama i osjećam se užasno ukoliko ju je bilo šta što sam možda uradio dovelo u neprijatnu situaciju. Izvinjavam se. Takvo ponašanje nije slika onoga kakav sam ja", saopštio je glumac.

Bonus video: