NOVI NAVODI O NEPRIJATNOM ISKUSTVU SA GLUMCEM

"Probudio sam sa Spejsijevom glavom u krilu, bio je u donjem vešu"

"Briznuo sam u plač jer nisam mogao drugačije da artikulišem šta mi se dešava - bio sam uplašen", navodi sagovornik britanske televizije koji nije želio da razgovara pod pravim imenom
3 komentar(a)
Kevin Spejsi, Foto: Beta-AP
Kevin Spejsi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.11.2017. 16:34h

Jedan čovjek govorio je za BBC o "traumatičnom" iskustvu kada se probudio i zatekao holivduskog glumca Kevina Spejsija kako leži sa njim, u vrijeme kada je bio tinejdžer, 80-ih godina prošlog vijeka.

Kako je kazao, Spejsi ga je pozvao da dođe u Njujork i provedu vikend zajedno, ali, kako je rekao, postalo je jasno da je glumac bio zainteresovan za nešto više od prijateljskog odnosa.

Čovjek, koji je za BBC govorio pod pseudonimom Džon, kazao je da ga je glumac zamolio da zajedno spavaju u krevetu, što je odbio i zaspao na trosjedu, ali da se uprkos tome probudio u Spejsijevom zagrljaju.

Kako ističe, ne vjeruje da je došlo do bilo kakvog seksualnog kontakta, ali je iskustvo bilo "u najmanju ruku neprijatno, u najgoru - traumatično".

Kazao je da je Spejsija upoznao 1984. godine kada je imao 16 godina. Razmjenjivali su pisma i godinu dana kasnije, kada je "Džon" imao 17, Spejsi ga je pozvao da provedu vikend zajedno u Njujorku.

Napominje da je poznati glumac bio zaista prijatan "domaćin" i vodio ga u razgledanje grada, kao i na večere sa svojim poznatim prijateljima.

Međutim, nakon što su razgovarali o poslu, bilo je jasno, kako navodi, da je Spejsi želio da postane blizak "na način na koji ja to svakako nisam želio".

Poznati glumac je, kako navodi "Džon", spustio ruku na njegovu butinu, zagrlio ga i počeo da ga dodiruje po ruci.

Kada je došlo vrijeme za spavanje, kaže da ga je Spejsi zamolio da spavaju zajedno, ali da ga je odbio i odlučio da spava na trosjedu.

"Bilo je to jedno hladno 'laku noć' kada su se ugasila svjetla. Mislio sam da će me izbaciti odmah ujutru", navodi on.

Spejsija je, tvrdi, potom čuo kako plače u krevetu. Kako smatra, ipak, time je samo želio da privuče pažnju i izmami reakciju.

Iako je smatrao da je priča o dijeljenju kreveta tu završena, "Džon" navodi da se ujutro probudio u Spejsijevom zagrljaju i da je glumac ležao sa glavom spuštenom u njegovom krilu.

"Bio je u donjem vešu, ja sam bio obučen. Mislio sam da je to način na koji njujorški pozorišni glumci požele dobro jutro", ističe on.

Nakon druge večeri i šetnje Njujorkom, Spejsi je ponovo želio da postanu bliski i kazao da smatra da je pogrešno shvaćen.

"Briznuo sam u plač jer nisam mogao drugačije da artikulišem šta mi se dešava - bio sam uplašen", navodi on.

"Ipak, moram priznati da se tu povukao i otišli smo na spavanje, svako na svoju stranu."

"Džon" je kazao da se sada obraća javnosti nakon optužbi na račun slavnog glumca kako bi mladim ljudima skrenuo pažnju da moraju biti odvažni i progovoriti o zlostavljanju.

"Ili je bio jako naivan ili se ponašao kao predator, možda malo od oboje", ističe on.

Kako napominje, ni on ni Spejsi tokom vikenda zajedno nisu konzumirali alkohol.

Roditeljima i nadležnima, kako je kazao, u to vrijeme nije govorio o svom iskustvu zato što je smatrao da bi Spejsijevo ponašanje moglo biti "tolerisano" i bio je zabrinut da bi ga optužili da je možda on taj koji je glumca "navlačio" svojim ponašanjem.

BBC navodi da su kontaktirali Spejsija kako bi došli do odgovora na ove navode sagovornika.