U San Francisku premijerno prikazan "The Matrix: Resurrection"

Prvi dio „The Matrix“, objavljen je 1999. godine, i zaradio je 463 miliona dolara od prikazivanja u bioskopima širom svijeta. „Reloaded“ je produkciji donio 741 milion dolara, dok je treći dio „Revolutions“ zaradio najmanje – 427 miliona

3130 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Na premijeri novog dijela filma iz Matriks svijeta „Resurrection“ zelenim tepihom (koji je simbolično zamijenio crveni), prošetala je i režiserka ovog ostvarenja Lana Vačovski.

U razgovoru za Hollywood Reporter, ona je otkrila da je za mjesto premijere odabran San Francisko i zbog toga što je u njemu snimljen veći dio scena, ali i zbog njene povezanosti sa tim gradom.

„Volim San Francisko i njegove bioskope. Pogledala sam toliko važnih filmova ovdje. Prije 27 godina, kada nisam bila sigurna da li ću biti režiserka, ovdje smo prikazali 'Bound' u okviru festivala Frameline. To je bilo nevjerovatno iskustvo. Mislila sam da bi bilo lijepo vratiti ser ovdje i dati nazad nešto ovom gradu“, ispričala je ona.

Nakon premijernog prikazivanja „The Matrix: Resurrections“ stiže i u bioskope širom svijeta, a već se predviđa da će po zaradi nadmašiti prethodne djelove.

Prvi dio „The Matrix“, objavljen je 1999. godine, i zaradio je 463 miliona dolara od prikazivanja u bioskopima širom svijeta. „Reloaded“ je produkciji donio 741 milion dolara, dok je treći dio „Revolutions“ zaradio najmanje – 427 miliona.

Bonus video: