"No Time to Die" u užem izboru za nominovane u deset kategorija

Izbor nominovanih iz ovih spiskova, kao i nominacije za najbitnije nagrade kao što su najbolji film, režija, scenario i glavne uloge, biće objavljene 8. februara, dok je ceremonija dodjele Oskara zakazana za 27. mart, naredne godine

908 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Američka Akademija filmskih umjetnosti i nauka, objavila je listu filmova koji su se našli u užem izboru za nominovane u nekoliko kategorija, između ostalog za najbolji dokumentarni film, kratki igrani film, kratki animirani film, zvuk, vizuelne efekte, pjesmu, zvuk, šminku...

Izbor nominovanih iz ovih spiskova, kao i nominacije za najbitnije nagrade kao što su najbolji film, režija, scenario i glavne uloge, biće objavljene 8. februara, dok je ceremonija dodjele Oskara zakazana za 27. mart, naredne godine.

"No Time to Die", posljednji film iz franšize o tajnom agentu Džejmsu Bondu našao se u užem izboru u deset kategorija, dok bi "Dune" za sada, mogao biti među nominovanima u četiri kategorije.

Mlada muzičarka Bili Ajliš mogla bi se naći među nominovanima u dvije kategorije, za dokumentarni film koji se bavi njenim životom, ali i za najbolju pjesmu koju je snimila za "No Time to Die".

U užem izboru za nominovane u kategoriji dokumentarni film su: "Ascension", "Attica", "Billie Eilish: The World’s a Little Blurry", "Faya Dayi", "The First Wave", "Flee", "In the Same Breath", "Julia", "President", "Procession", "The Rescue", "Simple as Water", Summer of Soul (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised)", "The Velvet Underground" i "Writing with Fire".

Među nominovanima za najbolju pjesmu mogle bi se naći: "So May We Start?" (Annette), "Down To Joy" (Belfast), "Right Where I Belong" (Brian Wilson: Long Promised Road), "Automatic Woman" (Bruised), "Dream Girl" (Cinderella), "Beyond The Shore" (CODA), "The Anonymous Ones" (Dear Evan Hansen), "Just Look Up" (Don’t Look Up), "Dos Oruguitas" (Encanto), "Somehow You Do" (Four Good Days), "Guns Go Bang" (The Harder They Fall), "Be Alive” (King Richard), "No Time To Die" (No Time to Die), "Here I Am (Singing My Way Home)" (Respect) i "Your Song Saved My Life" (Sing 2).

Bonus video: