Preminula glumica Beti Vajt

Vajt je tokom karijere osvojila veliki broj Emija, a 2014. godine ušla je i u Ginisovu knjigu rekorda kao žena koja se najduže bavi glumom

7352 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Američka glumica Beti Vajt, poznata po ulogama u "The Mary Tyler Moore Show", "The Golden Girls" i "Hot in Cleveland", ali i kao voditeljka emisije "Saturday Night Live" koju je počela da vodi u 88. godini, preminula je 31. decembra u svom domu u Los Anđelesu.

Kako su prenijeli svjetski mediji, u pitanju je prirodna smrt, iako su mnogi spekulisali o uzorku s obzirom na to da je ispred njene kuće viđena policija.

Vajt je preminula svega tri sedmice prije njenog 100. rođendana, a povodom čega je planirala specijal "Betty White: 100 Years Young - A Birthday Celebration" koji je trebalo da bude prikazan 17. januara u nekoliko bioskopa.

Glumicinu smrt potvrdio je njen dugogodišnji prijatelj i agent Džef Vitjas.

Vajt je tokom karijere osvojila veliki broj Emija, a 2014. godine ušla je i u Ginisovu knjigu rekorda kao žena koja se najduže bavi glumom.

Putem društvenih mreža od glumice su se oprostile brojne ličnosti, među kojima su i glumci Rajan Rejnolds i Riz Viterspun, voditeljka Elen Dedženeris, ali i predsjednik Sjedinjenih AMeričkih Država Džo Bajden.

Bonus video: