Kijanu Rivs 70 odsto zarade od prvog Matriksa donirao za istraživanje leukemije

Za snimanje tog filma dobio je unaprijed 10 miliona dolara, a ugovorom je dobio i dio zarade filma, pa je tako ukupno zaradio 35 miliona dolara

10504 pregleda 31 reakcija 10 komentar(a)
Rivs, Foto: Reuters
Rivs, Foto: Reuters

Glumac Kijanu Rivs je 70 odsto zarade od prvog u nizu filmova franšize Matriks, koji je snimljen 1999. godine, donirao stručnjacima za istraživanje lijeka za leukemiju.

Za snimanje tog filma dobio je unaprijed 10 miliona dolara, a ugovorom je dobio i dio zarade filma, pa je tako ukupno zaradio 35 miliona dolara. Od toga je, dakle, odlučio da zadrži 30 odsto, a ostatak je donirao.

Rivs se na donaciju za istraživanje lijeka za leukemiju odlučio jer se njegova sestra Kim deset godina borila s tom zloćudnom bolešću, piše Nova.rs. Glumac je sve vrijeme bio uz sestru dok se borila s bolešću, sve dok na kraju nije došla u remisiju. Strani mediji su ranije navodili da je Kijanu potrošio oko pet miliona dolara na razne terapije kako bi pomogao sestri u ozdravljenju.

"Uvijek je bila tu za mene. Uvijek ću ja biti tu za nju", rekao je ranije Kijanu, piše Dejli mejl.

Glumac je još prije više od deset godina osnovao dobrotvornu organizaciju za pomoć ljudima koji se bore s rakom. Za Ladies Home Journal 2009. godine rekao je da ne želi da preuzima zasluge organizacije.

"Imam privatnu humanitarnu organizaciju koja djeluje pet ili šest godina i pomaže u nekoliko dječjih bolnica te se bavi istraživanjem raka. Ne volim da vezujem ​​svoje ime za to, samo prepuštam organizaciji da radi ono što radi", rekao je Rivs tada.

Bonus video: