Marvel preuzeo 30 odsto bioskopske zarade u Sjevernoj Americi

Kao pozitivna strana ove dominacije Marvela je to što su u doba pandemije, kada su se svi okrenuli striming platformama, uspjeli da vrate publiku u bioskopske sale

2884 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Marvel
Foto: Marvel

Nije velika tajna da kompanija Marvel zarađuje velike količine novca, pa je upravo to razlog zašto svake godine stiže sve više filmova sa superjunacima.

Međutim, zarada u 2021. godini, kada je pandemija u mnogome uticala negativno na filmsku industriju, premašila je možda i očekivanja Sony produkcije koja posjeduje prava za Marvelove filmove.

Uz pomoć pet filmova objavljenih u prethodnoj godini, "Spider-Man: No Way Home", "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings", "Eternals", "Black Widow" i "Venom: Let There Be Carnage", Marvel je preuzeo nevjerovatnih 30 odsto od ukupne zarade od prodaje karata u bioskopima u Sjevernoj Americi.

Od ukupne zarade od prikazivanja filmova u Sjevernoj Americi koja je 4,45 milijardi dolara, Marvelu je pripalo 1,35 milijardi.

Kao pozitivna strana ove dominacije Marvela je to što su u doba pandemije, kada su se svi okrenuli striming platformama, uspjeli da vrate publiku u bioskopske sale.

Sa druge strane, kritičari navode da su zbog MArvelovih ostvarenja u sjenku pali sjajni filmovi poput "West Side Story" Stivena Spilberga, "Nightmare Alley" Giljerma Del Tora i "The Last Duel" Ridlija Skota.

Dok se svi nadaju da će se situacija u 2022. godini popraviti, Marvel nastavlja utabanom stazom, pa fanovi superjunaka mogu uskoro očekivati i ostvarenja "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", "Thor: Love and Thunder", "Black Panther: Wakanda Forever" i "Morbius".

Bonus video: