Ne uživa u režiranju filmova u kojima igra

"Hajde da pričamo o crnom i bijelom", kazao je glumac, na šta mu je Koen zbunjeno odgovorio: "Pa... ti si crn"

2552 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Za razliku od brojnih drugih glumaca, Denzel Vašington nije imao priliku da u srednjoj školi igra predstavu "Magbet", a ovo Šekspirovo djelo prvi put je pročitao dvije godine prije nego što mu je ponuđena naslovna uloga u filmskoj verziji "The Tragedy of Macbeth" koju je režirao Džoel Koen.

Kada se sreo sa režiserom da bi se dogovorili oko snimanja, dogodila se i anegdota koju je Vašington prepričao u intervjuu za Variety.

"Hajde da pričamo o crnom i bijelom", kazao je glumac, na šta mu je Koen zbunjeno odgovorio: "Pa... ti si crn".

"Mislio sam na snimanje crno-bijelog filma", uz smijeh se prisjetio 67-godišnji Vašington, koji je mnogima za ulogu u filmu "Magbet" favorit za ovogodišnjeg Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu.

U međuvremenu, Vašington je režirao i svoj četvrti film "A Journal for Jordan" (nakon 'Antwone Fisher' iz 2002, 'The Great Debaters' iz 2007. i 'Fences' iz 2016. godine).

"Zapravo, nikada nisam uživao režirajući filmove u kojima i glumim. Igrao sam u njima samo da bih prikupio finansijska sredstva da bih mogao da ih režiram. Zato imam osjećaj kao da je ovo prvi film koji sam režirao, jer ne glumim u njemu. Tako mi se najviše dopada", priznao je on.

I zaista, ovaj glumac sa više od 40 glavnih uloga iza sebe, garant je za dobru zaradu filmova, s obzirom na to da su svi njegovi filmovi zajedno na bioskopskim blagajnama sakupili više od tri milijarde dolara.

Međutim, i Vašington je svjestan da je pandemija koronavirusa u mnogome uticala na smanjenje zarade, zbog zatvaranja i ograničavanja rada bioskopa, pa je bio spreman da udruži snage sa striming platformama, te će "A journal for Jordan" ublika moći da gleda i u svojim domovima.

Kada su u pitanju moderna vremena, spreman je i da ga neko mlađi naslijedi, pa odgovara i na pitanje, koga vidi kao novog Denzela.

"Znači li to da može biti samo jedan? Ne mora da bude samo jedna osoba", kaže on, a zatim izdvaja Maheršalu Alija i Džejmija Foksa.

Bonus video: