Zlatni globus za najbolji film dobio "The Power of the Dog"

U kategoriji najbolja muška uloga u drama filu, nagrada je pripala Vilu Smitu za ostvarenje "King Richard", dok je Nikol Kidman za najbolju žensku ulogu u drami, nagrađena za "Being the Ricardos"

12374 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dodjela nagrada Zlatni globus, kako je ranije najavljeno, nije održana u tradicionalnom izdanju, pa su pobjednici danas objavljeni na zvaničnom sajtu i društvenim mrežama asocijacije Hollywood Foreign Press.

Povezani članci

07. Januar 2022.

Zlatni globus će biti privatni događaj

Za najbolji film - dramu, odabran je "The Power of the Dog" režiserke Džejn Kampion, a u kategoriji mjuzikl/komedija pobijedio je "West Side Story" Stivena Spilberga.

U kategoriji najbolja muška uloga u drama filu, nagrada je pripala Vilu Smitu za ostvarenje "King Richard", dok je Nikol Kidman za najbolju žensku ulogu u drami, nagrađena za "Being the Ricardos".

Priznanja za najbolju mušku i žensku ulogu u kategoriji mjuzikl/komedija pripala su Endruu Garfildu (Tick, tick... Boom!) i Rejčel Zegler (West Side Story).

Za najbolji strani film proglašen je "Drive My Car" japanskog reditelja Rjusukea Hamagučija, dok u konkurenciji animiranih ostvarenja pobijedio "Encanto".

Zlatni globus za najbolju pjesmu pripao je mladoj muzičarki Bili Ajliš za "No Time to Die" iz istoimenog filma, dok je za najbolju muziku nagrađen film "Dune" Denisa Vilneva.

Za najbolji scenario nagrađen je Kenet Brana za film "Belfast", a za režiju Džejn Kampion (The Power of the Dog).

Nagrade Zlatni globus dobili su i Kodi Smit Mekfi i Arijana Debos, za sporedne uloge u ostvarenjima "The Power of the Dog" i "West Side Story".

Bonus video: