Spajdermen prestigao "The Avengers", "Furios 7" i"Frozen II"

Sony produkcijska kuća inkasirala je 1,53 milijarde dolara od prikazivanja ovog filma u svjetskim bioskopima, pa je trenutno "Spider-Man: No Way Home" osmi na listi najuspješnijih filmova svih vremena

2981 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Sony
Foto: Sony

“Spider-Man: No Way Home” nastavlja da obara rekorde kada je u pitanju gledanost u bioskopima i zarada od prodaje karata.

Sony produkcijska kuća inkasirala je 1,53 milijarde dolara od prikazivanja ovog filma u svjetskim bioskopima, pa je trenutno "Spider-Man: No Way Home" osmi na listi najuspješnijih filmova svih vremena.

Zakvaljujući 64 miliona koliko je zarađeno od prodaje karata tokom vikenda, posljednji film o junaku Spajdermenu prestigao je "The Avengers" (1,518 milijardi dolara), "Furios 7" (1,515), "Frozen II" (1,45) i "Avengers: Age of Ultron" (1,4).

Kako predviđaju analitičari, ovo ostvarenje iz MArvelovog univerzuma lako bi moglo da prestigne i "Jurassic World" koji je zaradio 1,67 milijardi dolara i "The Lion King" koji je produkciji donio 1,66 milijardi.

Kada je u pitanju američko tržište, “Spider-Man: No Way Home” je na četvrtom mjestu, a ovog vikenda prestigao je kultni Titanic koji je od prikazivanja u SAD-u imao zaradu od 659 miliona dolara.

Ovo ostvarenje još uvijek nije počelo da se prikazuje u Kini, najvećem bioskopskom tržištu, i mada je kineska vlada (koja sve češće blokira američke filmove svojoj publici) odobrila prikazivanje, još uvijek nije poznat datum premijere u toj zemlji.

Bonus video: