Ne snimam čarobnjačke filmove

Kada je u pitanju slaba gledanost u bioskopima jednog od njegovih posljednjih filmova - “The Last Duel”, Skot je okrivio Milenijalce i mobilne telefone.

3142 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Čuveni režiser Ridli Skot, otkrio je u razgovoru za The Hollywood Reporter, da je uprkos raznolikom izboru filmova tokom svoje karijere, odbio nekoliko ponuda za rad na ostvarenjima iz oblasti fantazije.

Režiser, čiji su se filmovi “House Of Gucci” (Kuća Gučijevih) i “The Last Duel” (Posljednji dvoboj) do nedavno prikazivali u bioskopima širom svijeta, poznat je po radovima u raznim žanrovima, naročito kada je u pitanju naučna fantastika, odnosno ostvarenja “Alien” (Osmi putnik) i “Blade Runner”.

Ipak, nije bio raspoložen da se oproba u još jednoj oblasti, pa je ponudu Disney kompanije odbio bez dužeg razmišljanja, kako je i sam potvrdio u intervjuu.

”Željeli su da radim na filmu o čarobnjacima, a ja ne snimam čarobnjačke filmove. To nije bila dobra ideja”, istakao je Skot, a zatim pojasnio kako pravi izbor kada su u pitanju filmovi koje će režirati.

”Osjećam se kao dijete na igralištu pred puno igračaka, a onda kažem naglas: ‘Ovo izgleda lijepo, crveno je i sija. Uzeću to’”, slikovito je opisao režiser.

”Što sam stariji sve više tražim ostvarenja koja govore o nečemu, a nisamu samo zabava. Moraju imati uticaj na ljude”, dodao je on.

Skot se našao brojnim medijima i na udaru fanova DC i Marvel univerzuma, kada je javno kritikovao filmove o superherojima, nazivajući ih “dosadnim s*anjem”, a ujedno ističući kako su neki njegovi projekti sjajan primjer svojih žanrova.

”Najbolje filmove nose likovi, a ako govorimo o superherojima oni su dosadni”, ispričao je tada režiser.

”Njihovi scenariji nisu dobri. Mislim da sam napravio tri filma o superherojima koji su sjajni. Jedan od njih je ‘Osmi putnik’ sa Sigurni Viver, Drugi je ‘Gladijator’, a treći superjunak je Harison Ford u filmu ‘Blade Runner’”, zaključio je Ridli Skot.

”To su filmovi o superherojima. Pa, zašto filmovi o superherojima nemaju bolje priče? Žao mi je, oni su uglavnom oslonjeni na specijalne efekte, a to postaje dosadno”, smatra on.

Kada je u pitanju slaba gledanost u bioskopima jednog od njegovih posljednjih filmova - “The Last Duel”, Skot je okrivio Milenijalce i mobilne telefone.

”Mislim da se sve svelo na ono što imamo danas, a to je publika koja je odrasla na mobilnim telefonima. Milenijalci ne žele da nauče ništa novo osim ako im to ne stiže preko mobilnih telefona”, uputio je kritiku režiser, u okviru podkasta Marka Marona.

Bonus video: