Želja mu se ostvarila nakon 25 godina

Giljermo del Toro je uspio da snimi "Nightmare Alley" tek nakon osvojenog Oskara i deset filmova

4431 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prije nego što je i objavio svoj prvi film, Giljermo del Toro je već imao viziju o snimanju svoje verzije ostvarenja "Nightmare Alley", originalno snimljenog 1947. godine.

Želja mu se ispunila, ali tek u 2021. godini, kada je ovaj film postao njegovo 11. djelo sa Bredlijem Kuperom i Kejt Blanšet u glavnim ulogama, jer je prije toga bilo potrebno da prođe 25 godina i da osvoji Oskara za najbolji film, piše The Hollywood Reporter.

"Bio sam potpuno oduševljen knjigom, a kada sam pogledao film svidio mi se, ali sam pomislio: 'Mogli bi da snimimo još tri ili četiri verzije ove priče, jer ovaj film prenosi samo određene aspekte romana'", prisjetio se del Toro kako je nastala ideja za njegov film "Nightmare Alley".

S obzirom na to da je prvu verziju filma snimio studio Fox, režiser je znao da mora stupiti u kontakt sa njima kako bi dobio priliku da napravi rimejk, ali u tome nije uspio.

"Bio sam potpuno nepoznat. Ni moj prvi film (Cronos) nije bio završen do kraja. Nisu nas ispratili iz sobe sa podsmjehom, ali su nas odmah odbili. Pretpostavio sam da je to bio kraj priče", prepričao je del Toro.

Njegov deset film, "The Shape of Water" snimljen 25 godina kasnije, omogućio mu je da izađe na binu i preuzme statuu Oskara, a neposredno prije toga, del Toro je stupio u kontakt sa filmskim istoričarem i scenaristom Kimom Morganom, kojem je predložio snimanje "Nightmare Aley" ostvarenja.

"'Shape of Water' je producirala kompanija Searchlight koja je dio Foxa, pa sam shvatio da mogu opet da pokušam razgovor", priča režiser dodajući da ni ovoga puta razgovor nije trajao dugo, ali je završen sa pozitivnim odgovorom.

"Izgledalo je kao da je univerzum sam udesio sve na predivan način", ispričao je del Toro.

Bonus video: