Idris Elba bi mogao biti novi Džejms Bond

Producenti čuvene franšize o tajnom agentu potvrdili da se u razgovorima o nasljedniku Danijela Krejga pominjao i glumac poznat po serijama “The Wire” i “Luther”

2928 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Producenti koji stoje iza franšize o najpoznatijem fiktivnom tajnom agentu Džejmsu Bondu potvrdili su i zvanično da je Idris Elba jedan od izbora za narednog glumca, koji će na velikim platnima donijeti lik koji se krije iza koda 007.

Prošle godine dugogodišnja franšiza obilježila je i jubilej, s obzirom na to da je “No Time to Die” 25. film o Džejmsu Bondu, a ujedno je to i posljednje ostvarenje u kojem je glavnu i naslovnu ulogu tumačio Danijel Krejg.

Već na samom početku snimanja, prije nego što se ovaj glumac i zvanično oprostio od čuvene uloge, počele su spekulacije u medijima kada je u pitanju njegova zamjena, ali Barbara Brokoli i Majkl G. Vilson isticali su da žele da daju priliku filmu “No Time to Die” da osvoji publiku, pa tek onda da krenu u potragu za novim Džejmsom Bondom.

Koncerzacije na ovu temu navodno su započeli u novembru prošle godine, a kao novi agenti 007 u javnosti su se pominjali Tom Hardi i Henri Kavil, ali Elba nije bio među njima. Njegovo ime kružilo je u medijima nekoliko godina ranije, a onda je ta mogućnost odbačena.

U intervjuu za Deadline, producenti ostvarenja o Džejmsu Bondu sada su priznali da je i Elba “u igri”, dok je Brokoli potvrdila da je bio dio razgovora na tu temu, ali da je najveći problem prebroditi odlazak Krejga.

”Znamo Idrisa, prijatelji smo sa njim, on je fantastičan glumac. I, znate, bio je dio koncerzacije ranije, ali je uvijek bilo teško pričati o novom Džejmsu Bondu, kada u njegovoj stolici još uvijek neko sjedi. Pa smo odlučili da o tome više nećemo razmišljati dok ‘No Time to Die’ ne stigne u bioskope i Krejg ne dobije svoje vrijeme da se oprosti od publike, ali i mi od njega”, pojasnila je ona.

Sa druge strane stigle su mješovite reakcije. Elba je u oktobru 2021. godine u jednom intervjuu istakao da neće biti sljedeći Džejms Bond, a zatim je u drugom otkrio da je vrlo zainteresovan za tu ulogu.

Bilo je i informacija za koje se kasnije ispostavilo da su potpuno netačne, poput one da je dobio ponudu, ali ne za naslovnog junaka, već neku drugu po sopstvenom izboru, te da bi mogao postati i glavni negativac.

Sada se ipak dolazi do zaključka da u to vrijeme produkcija nije ni tražila novog glumca, već su to bile želje publike, pa Elba nije ni mogao dobiti zvaničan poziv.

Fanove glumca koji su se tada nadali da će Elba postati novi Džejms Bond, obradovaće informacija da su producenti vrlo svjesni njegove zainteresovanosti za tu ulogu.

Ulogama u serijama “The Wire” i “Luther”, ali i filmu “The Suicide Squad” dokazao je da bi se mogao izboriti sa težinom koju nosi agent 007.

U međuvremenu su se među publikom pojavile i informacije da bi ovo mogao biti potpuni kraj franšize, jer je (slijede detalji radnje filma “No Time to Die”) u posljednjem filmu Džejms Bond prvi put zaista ubijen.

Ipak, osim producenata koji nisu ni pomenuli da razmišljaju o kraju ove priče, činjenica je da je tako ubijen samo tajni agent sa likom Danijela Krejga, ali i da sam naziv (Nije vrijeme za umiranje) sugeriše povratak.

Osim toga, franšiza je produkciji prije objavljivanja “No Time to Die” donijela zaradu od čak 14,2 milijarde dolara od prikazivanja širom svijeta, pa je jasno da se neće odreći nečega što i dalje ima publiku i donosi novac.

Na ukupnu zaradu “No Time to Die” dodaje 774 miliona dolara, pa je jasno da bi odustajanje od “zlatne koke” bilo ravno samoubistvu.

GQ magazin je prije nekoliko dana otkrio da navodno postoji uži izbor glumaca za novog Džejmsa Bonda, te da su na spisku osim imena koja su već pominjana i Robert Patinson, Majkl Fasbender i Džejmi Dornan.

Bonus video: