"Najveličanstvenije brkove u Engleskoj" pravili devet mjeseci

Kada je rad na filmu u pitanju, osim o originalnoj scenografiji, režiser je vodio mnogo računa o odjevnim kombinacijama, ali i o tkaninama od kojih su pravljena odijela
151 pregleda 0 komentar(a)
Kenet Brana
Kenet Brana
Ažurirano: 28.10.2017. 08:37h

Najnoviju ekranizaciju čuvene knjige Agate Kristi “Ubistvo u Orijent ekspresu” režirao je Kenet Brana (56), koji se ovaj put oprobao i u ulozi najpoznatijeg detektiva na svijetu – Herkula Poaroa.

Kako je naveo poznati britanski glumac, njegovo pripremanje za ulogu Herkula Poaroa se sastojalo uglavnom od čitanja romana o čuvenom detektivu.

Sve je, otkrio je, počelo godinu dana prije početka snimanja, kada je na poklon za rođendan dobio prvo izdanje knjige „Tajanstveni događaji u Stajlsu“, koju je takođe napisala Agate Kristi.

Kada je rad na filmu u pitanju, osim o originalnoj scenografiji, režiser je vodio mnogo računa o odjevnim kombinacijama, ali i o tkaninama od kojih su pravljena odijela.

Izjavio je da su čak tri mjeseca proveli eksperimentišući sa tkaninama, kako bi dobili savršeni čvor na kravati Herkula Poaroa.

Najprepoznatljivija odlika Herkula Poaroa su njegovi brkovi i zato je Brana sakupio sve Poaroove opise Agate Kristi i skoro devet meseci radio na tome kako bi zajedno sa vlasuljarima napravio „najveličanstvenije brkove u cijeloj Engleskoj“.

Na pitanje da li je gledao verziju filma Sidnija Lameta iz 1974. godine, Brana je odgovorio:

„Nisam gledao film i to sam uradio svjesno. Naš cilj je bio da nađemo novi pristup, zato što smatram da su klasici vrijedni preispitivanja. Znate, to je kao ono kada podjednako volite sve verzije vaše omiljene pjesme. Iz tog razloga sam želio da radimo na našoj sopstvenoj verziji“.

Film „Ubistvo u Orijent ekspresu“, u kojem uz Branu igraju Penelope Kruz, Vilem Defo, Džudi Denč, Džoni Dep, Mišel Fajfer i drugi, stiže u bioskope 9. novembra.

Bonus video: