Najviše nominacija za "Succession" i "Ted Lasso"

Za režisere glasa više od 18 hiljada članova udruženja koje dodjeljuje DGA nagrade, a u konkurenciji se mogu naći filmovi iz prethodne godine, kao i televizijske serije emitovane između 1. marta i 31. decembra

5800 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Apple TV+
Foto: Apple TV+

Udruženje američkih režisera (Directors Guild of America) objavilo je danas listu nominovanih za svoje godišnje nagrade, a ceremonija dodjela priznanja zakazana je za 12. mart.

Za pobjednike, odnosno režisere, glasa više od 18 hiljada članova ovog udruženja, a u konkurenciji se mogu naći filmovi iz prethodne godine, kao i televizijske serije emitovane između 1. marta i 31. decembra.

U konkurenciji za priznanje za najbolju drama seriju su pojedinačno Kevin Brej, Mark Majlod, Andrij Parek, Robert Pulcini, Šari Springer Berman i Loren Skafaria za seriju „Succession“, a za epizode koje su režirali „Retired Janitors of Idaho”, “All the Bells Say”, “What It Takes” i “Lion in the Meadow” i “Too Much Birthday”.

Za najbolju seriju žanra komedija, nominovani su Lusia Anielo za epizodu “There Is No Line” serije “Hacks”, Majk Vajt za “Mysterious Monkeys” serije “The White Lotus”, ali i MJ Delanej (No Weddings and a Funeral), Erika Dunton (Rainbow) i Sem Džouns (Beards After Hours) koji su radili na seriji “Ted Lasso”.

Dvije nominacije u kategoriji televizijski film ili limitirana serija dobila je serija „Dopesick“, zahvaljujući režiserima Beriju Levinsonu i Deniju Strongu, koji su režirali epizode „First Bottle“ i „The People vs. Purdue Pharma“, a njima su konkurencija Krejg Zobel sa serijom „Mare of Esttown“, Hiro Murai sa epizodom „Wheel of Fire“ serije „Station Eleven“ i Beri Dženkins sa serijom „The Underground Railroad”.

Za režiju dokumentarnog filma nagradu bi mogli dobiti Džesika Kingdon (Ascension), Stenli Nelson (Attica), Raul Pek (Exterminate All the Brutes), Ahmir Tompson (Summer of Soul) i Elizabet Čai Vasarheli i Džimi Čin (The Rescue).

Bonus video: