Preminula srpska glumica Vesna Malohodžić

Gledaoci iz regiona je pamte po televizijskim serijama "Kuda idu divlje svinje", "Vruć vetar", "Izdanci iz opaljenog grma", "Dimitrije Tucović", "Više od igre", "I to se zove sreća", "Sedam sekretara SKOJ-a", "Priče preko pune linije", "Slom", "Jugovići" i "Vuk Karadžić"

6959 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Srpska glumica Vesna Malohodžić preminula je u 75. godini, prenio je portal nova.rs

Malohodžić je diplomirala je na Pozorišnoj akademiji u Beogradu, u klasi Ognjenke Milićević. Njeno ime se vezuje za "zlatno doba" televizije, kada su u usponu bili serijski i filmski program.

Tokom duge i bogate karijere, ostvarila je brojne i zapažene uloge u filmovima "Jedanaesta zapovest", "Prava ljubav", "Život je masovna pojava", "Sutjeska", "Tren", "Nije nego", "Tesna koža", drugi i četvrti dio, "Noć punog meseca"...

Gledaoci iz regiona je pamte po televizijskim serijama "Kuda idu divlje svinje", "Vruć vetar", "Izdanci iz opaljenog grma", "Dimitrije Tucović", "Više od igre", "I to se zove sreća", "Sedam sekretara SKOJ-a", "Priče preko pune linije", "Slom", "Jugovići" i "Vuk Karadžić".

Za ulogu kneginje u seriji "Vuk Karadžić" osvojila je "Gran-pri Evrope" za najbolje glumačko ostvarenje 1988. godine, a dobitnica je i glavne nagrade za žensku ulogu u TV filmu "Roman o kontrabasu" na festivalu u Montreu.

Posljednju ulogu odigrala je u TV drami "Seoba Srba", 1994. godine.

Njen suprug, poznati košarkaš Dragutin Čermak, preminuo je prošle godine u oktobru.

Vrijeme i mjesto sahrane Vesne Malohodžić biće naknadno saopšteni.

Bonus video: