Nije znao da je Betmen detektiv

Glumac Robert Patinson priznao da prije snimanja filma "The Batman" nije bio previše upoznat sa pričom o Brusu Vejnu

5933 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Glumac Robert Patinson u susret premijeri novog filma o superjunaku Betmenu, koja je zakazana za 4. mart, priznao je da nije bio previše upoznat sa pričom o Brusu Vejnu, prije nego što je prihvatio glavnu ulogu u tom ostvarenju, a u režiji Meta Riversa.

"Gledao sam prvu verziju filma sam i prvi kadar je drugačiji od svih ostalih 'Betmena', kao da je u pitanju potpuno drugo djelo. Met mi je od prvog susreta govorio da želi da snimimo film u stilu detektivskih priča iz '70-ih godina, poput 'The Conversation'. Mislio sam da se to odnosi na stil filma. Ali sam nakon snimanja prve scene shvatio: Ovo je stvarno detektivska priča", kazao je u razgovoru za martovsko izdanje GQ magazina glumac.

Patonson dodaje da se osjećao "kao idiot" jer nije u potpunosti bio upoznat sa reputacijom Betmena iz stripova.

"Nisam čak ni znao da je Betmen 'najbolji detektiv svih vremena. U svom životu nisam čuo za tako nešto, ali on to zaista jeste", istakao je Patinson, dodajući da se u filmu glavni junak bori, ali i sarađuje sa policijom.

Pored njega, u novom filmu jednostavnog naziva "The Batman", igraju i Zoe Kravic kao Selina Kajl odnosno Catwoman, Pol Dejno (Riddler), Kolin Farel (Penguin/Osvald Kaplpot), Džefri Rajt (detektiv Gordon) i Endi Sekis (Alfred Penivort).

U ranijim intervjuima Rivs je najavio da je film inspirisan radom Frenka Milera koji je napisao strip "Batman: Year One", a koji se fokusira na rane dane Betmena, te da će i on težiti tome da prikaže glavnog junaka u "svom detektivskom raspoloženju".

"Stripovi imaju dosta takvih slučajeva. On treba da bude najbolji svjetski detektiv, a filmovi ga do sada nisu tako prikazivali. Volio bih da moj film bude upravo takvo putovanje, tokom kojeg on traga za kriminalcima i pokušava da riješi slučajeve", dodao je režiser.

Bonus video: