„Smrt na Nilu” zabranjen u Libanu i Kuvajtu

Iz tog razloga u Libanu je ranije bio zabranjen i njen film “Wonder Woman” koji je objavljen u maju 2017. godine

5233 pregleda 1 komentar(a)
Foto: see.news
Foto: see.news

Publika u Libanu i Kuvajtu neće moći da gleda film “Death on the Nile” (Smrt na Nilu) u kojem jednu od glavnih uloga tumači Gal Gadot, a razlog je upravo angažman glumice izraelskog porijekla, prenosi Deadline.

Gadot je služila vojni rok od dvije godine u izraelskoj vojsci, prije nego što je postala manekenka i glumica, što je u Izraelu obavezno.

Iz tog razloga u Libanu je ranije bio zabranjen i njen film “Wonder Woman” koji je objavljen u maju 2017. godine. U to vrijeme, državni vrh je bio primoran da donese takvu odluku zbog pritiska grupe koja se zalaže za bojkot pristalica i simpatizera Izraela.

Tada je “Wonder Woman” bila zabranjena i u Kataru, a naredni novi dio ovog ostvarenja je takođe bojkotovan u Libanu, mada je efekat bio neznatan jer su zbog pandemije koronavirusa bioskopi svakako bili zatvoreni.

U ostalim državama Bliskog istoka, ostvarenje “Smrt na Nilu” imaće premijeru sljedećeg vikenda, a američka premijera zakazana je za 19. februar.

Očekuje se da će još jedna adaptacija romana spisateljice Agate Kristi, koji se fokusira na detektiva Herkula Poaroa, donijeti veliku zaradu produkciju i nadmašiti prethodni “Ubistvo u Orijent ekspresu”.

Bonus video: