Još jedna korejska serija osvaja publiku

U pitanju je zombi apokaliptična K-drama, koja je već treću sedmicu na vrhu globalne Netflix liste po gledanosti koja se bilježi u broju sati gledanja, a ona bilježi čak 113,2 miliona sati u periodu od 7. do 13. februara

2723 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Netflix
Foto: Netflix

Južnokrejska serija “Squid Game” otvorila je vrata za filmske i serijske projekte iz te zemlje ka svjetskom tržištu, a na striming platformi Netflix prikazuje se nekoliko, između ostalih i “All Of Us Are Dead”.

U pitanju je zombi apokaliptična K-drama, koja je već treću sedmicu na vrhu globalne Netflix liste po gledanosti koja se bilježi u broju sati gledanja, a ona bilježi čak 113,2 miliona sati u periodu od 7. do 13. februara, piše NME magazin.

Na vrhu liste po gledanosti “All Of Us Are Dead” našla se svega tri dana od premijere, 28. januara.

Međutim, ovo nije jedina serija iz te zemlje koja bilježi veliku gledanost u svijetu, pa slijedi je romantična serija “Our Beloved Summer”, koja je trenutno deveta na listi po gledanju sa 11,9 miliona sati gledanja, a veliki uspjeh ostvario je i film “Love and Leashes”.

Veliki (ne)popularnost serija “All Of Us Are Dead” donijela je i glumici Li Jo-mi, koja igra nesimpatičnu junakinju, zbog čega je od publike počela da dobija negativne komentare.

U intervjuu za korejsko izdanje časopisa Herald, ova glumica koja tumači lik bogate studentkinje Na-jeon u pomenutoj seriji, otkrila je da je bila iznenađena negativnim reakcijama publike na račun njene uloge.

Sa druge strane, kao djevojka koja se žrtvuje u igri “Squid Game” i namjerno gubi, kako bi poštedjela život svoje prijateljice, dobila je simpatije gledalaca.”Za razliku od ljubavi i podrške koju sam dobila od publike koja me je gledača kao Ji-jeong u seriji ‘Squid Game’, fanovi projekta ‘All Of Us Are Dead’ su mi uputili mržnju i ljutnju, naročito kroz meme-ove sa likom Na-jeon, video klipove i postove na društvenim mrežama”, ispričala je ona.

”Čula sam i pročitala toliko psovki i kletvi u posljednje dvije sedmice da je to dovoljno za narednih nekoliko godina”, dodala je ona.

Ljutnja fanova toliko je velika da su se u medijima u toj zemlji oglasili i drugi glumci i glumice koji igraju u pomenutoj seriji, kako bi pojasnili da je njihova koleginica privatno veoma ljubazna i dobra.

Ipak, Li Jo-mi kaže kako joj (ne)popularnost ne smeta, jer mržnju shvata kao kompliment i potvrdu da je dobro odigrala svoju ulogu i tako dočarala njen karakter publici onako kako je prvobitno zamišljena u scenariju.

Ona takođe ističe da i sama ne vidi svoj lik kao zlu osobu.

”Iako je Na-jeon izazvala negativne reakcije kod publike, nadam se da će fanovi ove serije uspjeti da razumiju da je sve uradila zbog želje da je ljudi oko nje vole”, pojasnila je glumica, dodajući da su joj prethodne dvije Netflix serije donijele šansu za još angažmana.

”Dobila sam nekoliko ponuda za likove koji žive duže. Puno su srećniji od ove dvije junakinje. Ono što je meni najvažnije i na čemu sam zahvalna je to što sam dobila šansu da nastavim sa glumačkom karijerom”, poručila je ona.

Bonus video: