Nema planova za snimanje još serija sa tematikom "Igre prijestola"

Kejsi Blojs, jedan od čelnika HBO kompanije je za TV Line kazao da "ne postoje garancije" da će se još neka serija ili film snimit

2976 pregleda 1 komentar(a)
Foto: HBO
Foto: HBO

Iako su se mnogi fanovi serije "Igra prijestola" nadali da će nakon spinoffa "Kuća zmaja" (House of the Dragon) HBO snimiti još serijala iz istog svijeta koji je osmislio Džordž R.R. Martin, sa vrha ove kompanije stiglo je razočaranje - tako nešto bar za sada nije u planu.

U medijima su se proteklih godina pojavljiale informacije da se radi na sedam novih serija i filmova, uključujući i "Kuću zmaja", a koja je, kako je objavljeno 19. februara, završena.

Kejsi Blojs, jedan od čelnika HBO kompanije je za TV Line kazao da "ne postoje garancije" da će se još neka serija ili film snimit.

"Trenutno nema motivacije da se tako nešto radi. Imali smo zeleno svjetlo za jedan spinoff, a to je 'Kuća zmaja'. Zbog te serije smo veoma uzbuđeni", ispričao je on.

"U razvoju je ideja o još jednoj seriji, ali zeleno svjetlo za snimanje ćemo dati kada osjetimo da je nešto uzbudljivo u pitanju, dobro urađeno i ima dobru priču. Tako da nema garancija da ćemo snimiti još neki spinoff... Ne postoji plan da svake godine izbacimo po jednu novu seriju ili film", bio je izričit Blojs.

Da je snimanje serije "Kuća zmaja" završeno, potvrdio je autor priče na kojoj se bazira, Džordž R.R. Martin, ali se još uvijek ne zna početak emitovanja.

Serija će imati deset epizoda, a radnja je smještena 300 godina prije dešavanja u "Igri prijestola" i fokusirana je na Kuću Targarijen i građanski rat.

Bonus video: