Dodjeljivanje osam nagrada neće biti u prenosu

Pretpostavlja se da je ova odluka donijeta zbog prošlogodišnje veoma male gledanosti, te činjenice da široki auditorijum najviše interesuje ko će pobijediti u kategorijama za najbolji film, režiju, glavnog glumca i glumicu, kao i sporedne uloge

2090 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Od ukupno 23 kategorije, dodjeljivanje Oskara u okviru njih osam neće biti prikazano u prenosu uživo, kako na internetu, tako i na televizijskim kanalima.

Tako publika neće vidjeti uručivanje oskara u okviru 94. ceremonije, između ostalih za najbolji kratki dokumentarni film, najbolju montažu, kratki animirani film, igrani kratki film, šminku i frizuru i najbolju muziku.

Ove nagrade biće uručene sat vremena prije početka emitovanja programa uživo.

Pretpostavlja se da je ova odluka donijeta zbog prošlogodišnje veoma male gledanosti, te činjenice da široki auditorijum najviše interesuje ko će pobijediti u kategorijama za najbolji film, režiju, glavnog glumca i glumicu, kao i sporedne uloge.

Sličnu odluku Akademija je donijela u avgustu 2018. godine, ali je zbog pritiska iz filmske industrije na kraju odustala od te ideje.

Dugogodišnji partner Akademije je ABC televizija, koja posjeduje prava za prenos dodjele Oskara do 2028. godine, pa se spekuliše da su i čelnici te mreže imali uticaja pri donošenju odluke o mijenjanju koncepta prenosa ceremonije.

Bonus video: