Dokumentarac Evan Rejčel Vud o Merlinu Mensonu i na HBO kanalu

Pričajući u emisiji "Good Morning America" tim povodom, glumica je kazala da je film nastao jer je "bilo vrijeme da se prestane sa ćutanjem", a koje je vezano za navodno zlostavljanje koje je preživljavala četiri godine

825 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon premijere na Sundance film festivalu, dokumentarac iz dva dijela "Phoenix Rising" u kojem glumica Evan Rejčel Vud iznosi optužbe za seksualno zlostavljanje protiv bivšeg vjerenika, muzičara Merlina Mensona, biće emitovan i na HBO kanalu 16. marta.

Pričajući u emisiji "Good Morning America" tim povodom, glumica je kazala da je film nastao jer je "bilo vrijeme da se prestane sa ćutanjem", a koje je vezano za navodno zlostavljanje koje je preživljavala četiri godine.

"Toliko ljudi koji su preživjeli nasilje ćute zbog straha od osuda, a ujedno žive u sramu. Znam to, jer sam i ja isto prošla", ispričala je ona.

Vud je prvi put iznijela optužbe u februaru 2021. godine, a ubrzo je odlučila da snimi doklumentarac koji će režirati Ejmi Berg, a u kojem opisuje njihovu vezui koja je počela 2006. godine, kada je ona imala 18, a Brajan Vorner kako je pravo ime Merlina Mensona 36.

Kako tvrdi glumica, prilikom snimanja njegovog spota "Heart-Shaped Glasses" iz 2007. godine, je bila silovana.

Menson je ove optužbe odbacio govoreći da su u pitanju "namjere da se ukalja njegova uspješna muzička, filmska i televizijska karijera".

Bonus video: