Špijunski filmovi za ljubitelje Džejmsa Bonda

Dok očekujemo informacije o glumcu koji će zamijeniti Danijela Krejga u ulozi agenta 007, ali i datum narednog filma iz ove popularne franšize, sajt Cinemablend izdvaja deset ostvarenja koja će skratiti vrijeme fanovima

6572 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Netflix/Samantha Lopez
Foto: Netflix/Samantha Lopez

Fanovi filmova o tajnom agentu Džejmsu Bondu trenutno su u mraku. Iako u 2022. godini obilježavamo 60. godišnjicu od kako je ovaj junak stigao na velika platna, i dalje ne znamo kada ćemo vidjeti sljedeći 26. po redu filmu, a pored toga ne znamo ni koji će glumac sljedeći ući u ulogu agenta 007. Stoga bi ljubitelji akcionih filmova koji uključuju tajne agente mogli da skrenu pažnju tokom čekanja, drugim filmovima ili televizijskim serijama. Listu takvih sastavio je sajt Cinemablend.

Munich: The Edge of War

Prvi film na listi je iz Netflixove kuhinje, a u pitanju je adaptacija romana “Munich” autora Roberta Harisa. U srcu priče su dva prijatelja koji se znaju iz škole (igraju ih Džordž Makaj i Janis Nivener), a koji su uključeni u projekat kojim treba zaustaviti uspon Adolfa Hitlera 1938. godine. Fiktivno-istorijski triler obećava uzbuđenja karakteristična za klasike iz žanra špijunskih filmova. Uz sve to, Makaj se u jednom trenutku pominjao i kao nasljednik Danijela Krejga, a s obzirom na to da ime sljedećeg Džejmsa Bonda još uvijek nije potvrđeno, možda se upravo ovim ostvarenjem i dokaže.

Film je dostupan za gledanje na Netflixu.

In From The Cold

Nekada najopasnija stvar za špijune je njihova pretpostavka da se mogu bezbjedno penzionisati. Bivša ruska špijunka Anja Petrova (Margarita Levieva) upravo će upasti u takvu zamku - ona misli da je bezbijedno sakrila svoj prošli život, dok živi porodičan život tipične američke majke i domaćice. “In From The Cold” je serija koja će lako zaokupiti pažnju gledaocima dok prikazuje kako Anju misteriozna špijunska prošlost polako vraća u igru. U priču je uključeno i eksperimentisanje u oblasti bioinžinjeringa, a oni koji su već gledali seriju obećavaju neočekivane preokrete.

Cijela prva sezona dostupna je gledanje na Netflixu.

Operation Fortune: Ruse de Guerre

Daleko od svijeta u kojem ljude more ozbiljne brige i odigravaju se istorijske drame, režiser Gaj Riči vraća se na velika platna sa akcionom komedijom. Na žalost njegovih fanova “Operation Fortune: Ruse de Guerre” nije ni sikvel ni spinof njegovog ranijeg filma “Man From U.N.C.L.E.”. Ipak, publiku će obradovati podatak da je ovaj režiser ponovo udružio snage sa glumcem Džejsonom Statamom, ali i Hju Grantom.

Ovo ostvarenje stiglo je u bioskope 18. marta.

The Ipcress File

Da nije bilo autora Lena Dejtona koji je angažovan za na kraju veoma neuspješnu adaptaciju “From Russia with Love”, nikada ne bi imali priliku da gledamo filmsku verziju “The Ipcress File” u kojem igra Majkl Kejn. Prva knjiga o fiktivnom junaku Hariju Palmeru iz 1962. godine sada je adaptirana kao serija za potrebe ITV kanala, a u njoj glavnu ulogu igra zvijezda iz “Peaky Blindersa” Džo Kol. Uz njega, u seriji glumi i Tom Holander, poznat po ulogama u “The King’s Man” i “The Night Manager”.

Ova britanska špijunska mini serija počela je da se emituje 6. marta i prikazivanje će trajati do 10. aprila.

The Contractor

Špijunaža nije uvijek čist posao koji zahtijeva samo puno šunjanja. Nekada je ta profesija puno glasnija, sa mnogo nereda, a to prikazuje i novi triler iz produkcije Paramounta “The Contractor”. GLumac Kris Pajn tumači lik otpuštenog vojnog veterana koji je u potrazi za finansijskom sigurnošću, a naš protogonista na tom putu će naići na nešto mnogo veće i opasnije od onoga za čim je tragao. Za publiku to znači da će na velikom platnu vidjeti i glumca Kita Saterlenda.

FIlm “The Contractor” počeće sa prikazivanjem bioskopima od 1. aprila.

Slow Horses

Ako ste se ikada pitali gdje idu svi agenti koji naprave velike greške prilikom angažmana, ali ih ne mogu otpustiti, odgovor će vam dati serija Apple TV-a pod nazivom “Slow Horses”. Roman Majka Herona istog naziva, a po kojem je snimljena serija, fokusira se na MI5 agenta koji je poslat da radi sa početnicima. Sa nadređenim koji je prava noćna mora, a kojeg igra Geri Oldman, i kancelarijskim poslom, svi špijuni koji su tu po kazni na kraju se nađu u krizi koja ih vodi između života i smrti. Glumačku postavu čine Kristen Skot Tomas, Olivija Kuk i Džek Lauden. Posljednji je naročito interesantan, jer se i njegovo ime pominjalo kao potencijalno za novog Džejmsa Bonda.

Premijera serije “Slow Horses” zakazana je za 1. april na Appe TV-u.

A Spy Among Friends

Ovo je druga knjiga Bena Makintarjera koja će biti ekranizovana, ali će ovoga puta biti pretočena u seriju umjesto u film. Radnja ove priče prikazuje prijateljstvo između duplog agenta koji radi za Britance ali i KGB, Kima Filmbija (tumači ga Gaj Pirs) i njegovog druga iz djetinjstva koji je takođe tajni agent, Nikolasa Eliota (igra ga Damijan Luis). Kako se najavljuje u sinopsisu, ova serija donosi potpuno novi ugao priče o Hladnom ratu.

Premijera ove mini serije biće na ITV kanalu, ali tačan datum još uvijek nije poznat, pa se očekuje negdje tokom jeseni.

The Gray Man

Jedan od najisčekivanijih filmova striming platforme Netflix u 2022. godini je ostvarenje braće Ruso, “The Gray Man”. Akcija, izdaja i nekoliko uništavanja po starom recetu akcionih filmova učiniće ovo ostvarenje, u kojem igraju Kris Evans i Rajan Gosling, još zanimljivijim. Za sada je objavljeno svega nekoliko kratkih trejlera koji nagovještavaju dobru špijunsku akciju, ali ono što je još uvijek nepoznato je kada će biti dostupan za gledanje na Netflixu, te da li će uopšte biti prikazivan u bioskopima.

Datumi premijere tek će biti otkriveni.

Argylle

Filmski režiser Metju Von zna kako da ispriča dobru špijunsku priču, naročito nakon iskustva koje mu je donijela saradnja sa crtačem stripova Markom Milarom na “Kingsman” seriji. Očigledno mu se taj posao svidio, pa je sebi pronašao još jedan angažman u tom žanru, a koji će biti prikazan na Apple TV kanalu tokom 2022. godine. Istoimeni roman biće objavljen tek u septembru, a nagovještava se da će biti trilogija, što samim tim znači i nastavak priče na ekranima. Za sada je poznato da glavne uloge tumače Henri Kavil i Brus Dalas Hauvard, ali i da su šansu dobile nove glumačke nade.

Datum premijere filma “Argylle” još uvijek nije poznat.

Bonus video: