Semjuel Džekson dobio počasnog Oskara uoči ceremonije

U Los Anđelesu će sjutra uveče biti održana 94. svečana dodjele Oskara, na kojoj je ove godine favorit film "The Power of the Dog" novozelandske rediteljke Džejn Kempion, sa ukupno 12 nominacija

5214 pregleda 0 komentar(a)
Semjuel Džekson, Foto: Reuters
Semjuel Džekson, Foto: Reuters

Američki glumac Semjuel L. Džekson (73), jedan od omiljenih glumaca reditelja Kventina Tarantina dobio je kasno sinoć počasnog Oskara za životno djelo.

Proslavio se u filmovima "Petparačke priče", "Umri muški" i u trilogiji "Ratovi zvijezda", a do sada je imao samo jednu nominaciju za Oskara, za ulogu u filmu "Petparačke priče".

Nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka dodijeljena mu je uoči 94. svečane dodjele sjutra uveče u Los Anđelesu.

Oskara je Džeksonu uručio Denzel Vošington koji je rekao da je nagrađeni glumac snimio više od 150 filmova koji su ukupno zaradili 27 milijardi dolara.

Počasnog Oskara na istoj ceremoniji je dobila norveška zvezda Liv Ulman koja se u svijetu proslavila 1967. godine ulogom u filmu "Persona" slavnog Ingmara Bergmana.

Nagradu za politički aktivizam dobio je Deni Glover (75) proslavljen u filmu "Boja purpura" Stivena Spilberga, a zatim pored Mela Gibsona u sagi "Smrtonosno oružje".

Pored svoje glumačke karijere, Deni Glover je vodio kampanju za ciljeve koji se kreću od pokreta za građanska prava u SAD do kraja aparthejda u Južnoj Africi.

U Los Anđelesu će sjutra uveče biti održana 94. svečana dodjele Oskara, na kojoj je ove godine favorit film "The Power of the Dog" novozelandske rediteljke Džejn Kempion, sa ukupno 12 nominacija.

Bonus video: