"Bio sam izvan sebe"

Vil Smit se izvinio Krisu Roku, Akademija otvorila istragu o incidentu

"Sramim se i moji postupci nisu ukazivali na čovjeka kakav želim biti", kazao je glumac

23083 pregleda 9 komentar(a)
Vil Smit, Foto: Reuters
Vil Smit, Foto: Reuters

Vil Smit se izvinio Krisu Roku nakon što ga je ošamario na dodjeli Oskara kada se komičar našalio na račun Smitove supruge.

Smit je u objavi na Instagramu rekao da je njegovo ponašanje na svečanosti dodjele nagrada bilo „neprihvatljivo i neoprostivo“.

„Želio bih ti se javno izviniti, Kris. Bio sam izvan sebe i pogriješio sam“, napisao je Smit.

Tokom svog govora Rok se našalio na račun Džejd Smit zbog njene obrijane glave. Šala je teško pala Smitu jer se njegova supruga već neko vrijeme bori s bolešću zbog koje na djelovima glave ostaje bez kose, o čemu je i javno govorila.

Povezani članci

28. Mart 2022.

VIDEO Trenutak kad je Vil Smit udario Krisa Roka

"Šale na moj račun dio su posla, ali šala o Džejdinom zdravstvenom stanju bila je previše za mene i emotivno sam reagovao. Sramim se i moji postupci nisu ukazivali na čovjeka kakav želim biti," poručio je Smit.

Akademija filmske umjetnosti i nauke, koja broji 9.900 članova, osudila je Smitove postupke poručivši da razmatra stvar.

"Zvanično smo započeli istragu incidenta i istražićemo dalje radnje i posljedice u skladu s našim pravilnikom, standardima ponašanja i kalifornijskim zakonom", navela je Akademija.

Kršenja pravilnika mogu rezultirati suspenzijom ili izbacivanjem iz Akademije, oduzimanjem nagrade ili suspenzijom za buduće nagrade, piše Hina.

SAG-AFTRA, sindikat koji zastupa glumce, nazvao je Smitove postupke "neprihvatljivim" i rekao da je bio u kontaktu sa Akademijom i televizijskom kućom ABC "kako bi osigurao da se ovo ponašanje na odgovarajući način riješi".

Smit je iste večeri osvojio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u "Kralju Ričardu".