Povukli Zlatnu malinu dodijeljenu Brusu Vilisu

"Nakon dugog razmatranja, odlučili smo da povučemo Zlatnu malinu koju smo dodijelili Brusu Vilisu, zbog nedavno objavljenih informacija o njegovoj bolesti. Ukoliko je nečije zdravstveno stanje faktor pri donošenju odluka o angažmanima ili kvaliteta glume, svjesni smo da nije uviđajno dodjeljivati im Zlatne maline"

6551 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Organizatori Zlatne maline, nagrade koja se dodjeljuje uoči Oskara, a za najgora ostvarenja i glumce, povukli su priznanje koje su ove godine dodijelili Brusu Vilisu, nakon što je porodica glumca otkrila da će prestati da snima filmove zbog toga što boluje od afazije, bolesti koja uzorkuje gubitak sposobnosti ili razumijevanja govora.

"Nakon dugog razmatranja, odlučili smo da povučemo Zlatnu malinu koju smo dodijelili Brusu Vilisu, zbog nedavno objavljenih informacija o njegovoj bolesti. Ukoliko je nečije zdravstveno stanje faktor pri donošenju odluka o angažmanima ili kvaliteta glume, svjesni smo da nije uviđajno dodjeljivati im Zlatne maline", kazali su u saopštenju osnivači ove nagrade.

Prije dva dana, porodica glumca, uključujući i njegovu bivšu suprugu Demi Mur, izdali su zajedničko saopštenje kojim su otkrili da se Vilis povlači iz svijeta glume.

Organizatori Zlatne maline krajem prošle godine oformili su posebnu kategoriju "Najgora gluma Brusa Vilisa u 2021. godini", gdje se odlučivalo za koji će od osam filmova Vilis biti "nagrađen".

Noć prije dodjele Oskara, saopšteno je da Vilis u sopstvenoj kategoriji pobijedio sa ulogom u filmu "Cosmic Sin".

Ipak, i prije povlačenja nagrade, iz organizacije Zlatne maline reagovali su čim je objavljeno saopštenje povodom zdravstvenog stanja Vilisa, pa su se javnosti obratili putem Twittera.

"Zaista nam je žao zbog dijagnoze Brusa Vilisa. Možda je upravo to razlog zašto je želio da ode sa velikim praskom u 2021. godini. Želimo sve najbolje Brusu i njegovoj porodici", napisali su u srijedu na zvaničnom Twitter nalogu.

Bonus video: