Tarantino: Znao sam šta je radio Vajnštajn, trebalo je nešto da uradim

"Da sam uradio ono što je trebalo da uradim, ne bih sarađivao s njim", rekao je Tarantino
51 pregleda 2 komentar(a)
Harvi Vajnštajn, Kventin Tarantino, Foto: Twitter
Harvi Vajnštajn, Kventin Tarantino, Foto: Twitter
Ažurirano: 20.10.2017. 07:50h

Filmski režiser Kventin Tarantino izjavio je da je znao šta je ženama radio njegov saradnik producent Harvi Vajnštajn i da ga je sada sramota što nije reagovao na sekuslana uznemiravanja i napade.

"Znao sam dovoljno da uradim više", rekao je Tarantino u intervjuu za The New York Times, navodeći nekolikio slučajeva.

On je rekao da to što je zno o Vajnštajnu nijesu glasine i priče iz durge ruke, dodajući da žali što nije preuzeo odgovornost za ono što je radio producent s kojima je sarađivao na mnoštvu filmova.

"Da sam uradio ono što je trebalo da uradim, ne bih sarađivao s njim", rekao je Tarantino.

Prve navode o seksualnim uznemiravanjima i napadima Vajnštajna objavili su ovog mjeseca The New York Times i The New Yorker, poslije čega je više glumica izašlo u javnost.

Tarantino je rekao da je o Vajnštajnovom ponašnju čuo mnogo prije. Njegova bivša devojka Mira Sorvino mu je rekla o Vajnstajnovom nepoželjnom ponašanju i kako ju je dodirivao. Dodao mu je da mu je još jedna glumaca pričala o mogulu, kao i da je znao da je glumica Rouz Mekgovan postigla namirenje s Vajnštajnom.

Režiser je rekao da nije razmotrio da li su ti slučajevi stvar redovnog zlostavljanja i rekao da je i pored tih priča nastavio da snima filmove s Vajnštajnom, zbog čega sada žali.

"Ja sam marginalizovao te incidente. Bilo šta sada da kažem, zvučalo bi kao jadni izgovori", rekao je Tarantino.

Vajnštajn i Tarantino su sarađivali od 1992. kada je Vajnstajn distribuirao "Ulične pse" (Reservoir Dogs), preko "Petparačkih priča" (Pulp Fiction), "Ubiti Bila" (Kill Bill), "Prokletnika" (Inglorious Bastards) i "Podlih osam" (The Hateful Eight), pa sve do vjereničke žurke koju je prije par nedelja Vajnštajn organizovao za Tarantina.

Bonus video: