Bjork: Režiserke treba više da se bave vikinškim pričama

"Moderna arheologija nam sve više otkriva da je taj period bio prepun kulture, tekstila, poezije, muzike, humora..."

1065 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Muzičarka sa Islanda, Bjork, imala je svoju ulogu u filmu Roberta Egersa, novoj viking priči "The Northman", koji otkriva sudbinu lika Amleta kojeg tumači Aleksander Skarsgard.

Priča prati Amleta koji kreće u potragu za ubicom svoga oca (Itan Hok), kako bi se osvetio, ali i spasao svoju majku kraljicu Gudrun (Nikol Kidman).

Pored Skarsgarda, Bjork, Kidman i Hoka, u filmu igraju i Anja Tejlor Džoj i Vilem Dafo.

Islandskoj premijeri filma prisustvovala je i Bjork, koja je na svom Facebook profilu prokomentarisala svoju ulogu i cijeli projekat, ističući da je "veoma ponosna što je dio ove priče".

"Voljela bih da se zahvalim Robertu Egersu i ostalima što su me pozvali da budem dio ove avanture. Više sam nego zahvalna. Hvala Džejmsu Meriju na podršci i Aleksanderu na tome što je sjajan kolega", napisala je muzičarka.

Bjork je istakla značaj Vikinškog doba, dodajući da bi voljela da vidi više ženskih filmskih autora koji se bave vikinškim pričama.

"Moderna arheologija nam sve više otkriva da je taj period bio prepun kulture, tekstila, poezije, muzike, humora... nije sve bilo samo u ratovanju", napisala je Bjork.

"Nadam se da će ovo ohrabriti režiserke da rade na ovom periodu u nadi da je moj dio bio da posadim sjeme koje će rasti dalje u tom pravcu", dodala je ona.

Bonus video: