Shvatio sam zašto su taksisti nervozni

Treća sezona jedne od najgledanijih emisija u Crnoj Gori, počeće da se emituje večeras u 20 časova na kanalu TV Vijesti
78 pregleda 1 komentar(a)
Igor Lazić Nigor, Foto: Printscreen
Igor Lazić Nigor, Foto: Printscreen
Ažurirano: 18.10.2017. 13:57h

Treća sezona Dnevnice, jedne od najgledanijih emisija u Crnoj Gori, počeće da se emituje večeras u 20 časova na kanalu TV Vijesti, a muzičar Igor Lazić Niggor radeći razne poslove, još jednom je pokazao svoju humanu stranu.

“I ranije sam gledao Dnevnicu i moram reći da je to jedna od boljih emisija koja se prikazuje ne samo u Crnoj Gori, nego i šire. Sviđa mi se ideja, ali sam oduševljen i produkcijom, načinom na koji rade i snimaju, zaista je sve na vrhunskom nivou u šta sam se uvjerio dok sam i sam bio dio tog projekta. Drago mi je što je neko smislio da makar na dan uključi javne ličnosti da pomognu onima kojima je pomoć potrebna”, priča za Vijesti Niggor.

On je imao veliki elan da pomogne, a produkcija ga, kao ni ostale učesnike nije štedjela, pa je dobio najteže poslove.

“Naravno da je bilo teško, ali i lijepo. Možda mi je najteže palo to snimanje koje traje 14 sati. Našli smo se u osam ujutro, a radni dan se završio tek oko 22 časa. Maratonski, ali je vrijedjelo”, ponosan je Niggor.

“Da stojite u mjestu sve to vrijeme i ništa ne radite, umorili biste se. Međutim, ovdje se sve brzo odvijalo, poslovi, mijenjanje lokacija, nisam imao kad ni da jedem, ali kako i u životu imam iskustva sa fizičkim poslovima, sve je prošlo kako treba, uspio sam da zaradim pristojnu dnevnicu i zaista sam uživao”, prisjeća se Niggor.

Tog dana u Kotoru, kako kaže, radio je najraznovrsnije poslove - bio je konobar, iskusio je život lift boja, nosača kofera i recepcionara, zatim je kao radnik kotorske Luke vozio gliser, provjeravao mjere bezbjednosti brodova. Nastavio je kao građevinski radnik, a posljednji u nizu zadatak mu je bio da taksira.

“Vožnja taksija mi je daleko najteže pala”, priznaje Niggor i dodaje: “Bila je ludnica od saobraćaja i shvatio sam koliko je teško raditi sa narodom. Nije ni čudo taksistima što su vazda nervozni”. Dnevnicu koju je zaradio Niggor je poklonio JU Resursnom centru „Dr Peruta Ivanović“.

“Misija ove emisije je bila da pomaže porodicama, međutim bilo je u opticaju nekoliko porodica koje nijesu željele da se snimaju, pa smo riješili da zarađeni novac damo djeci koja su u ovom centru, kako bi za školu kupili sve što im je potrebno”, priča Niggor. Kako je bio raspust, nije ga dočekao veliki broj mališana.

“Bilo je svega njih četvoro koje su doveli zbog snimanja, ali su mi se obradovali jer su me prepoznali i malo smo se družili. Takođe bilo im je drago zbog poklona”, kroz sjetu priča Niggor.

Kako kaže, odazvao se emisiji jer je želio nekome da pomogne, a još mu je draže što je zarađeni novac išao ovoj instituciji.

“Nije mi prvi put da učestvujem u ovakvim i sličnim humanitarnim akcijama. Volim da pomažem ljudima, posebno djeci”, ističe Niggor.

Kao neko ko se uvijek odazove učešću u humanitarnim akcijama, bio je i svjedok onih koje su samo u imenu imale taj prefiks.

“Ne razmišljam kad me pozovu, već odmah pristanem. Međutim dešavalo se da one imaju političku pozadinu, pa se osjećam iskorišćeno i budem u nebranom grožđu, ali na svu sreću mnogo je više onih pravih humanitarih akcija koje, zaista, poput Dnevnice, imaju za cilj da pomažu ljudima”, kaže Niggor.

Novi singl snimio po tekstu preminulog člana Monteniggersa

Niggor je ljeto iskoristio da se odmori, ali i da završi singl koji će publika uskoro imati priliku da čuje.

“Ostalo je još da snimim spot i da pustimo pjesmu u etar. Ova numera publiku će podsjetiti na Monteniggerse. Inače je tekst pjesme pisao Duško Nikolić, član Monteniggersa koji je preminuo neposredno po objavljivanju albuma i, nažalost, nije dočekao da se pojavi sa nama”, priča Niggor.

On je objasnio zašto je Nikolićev tekst toliko čekao da bude snimljen.

“Mislio sam da sam ga izgubio. Naime, nedavno sam preturao po stvarima i našao jednu svesku iz perioda kad smo zajedno studirali na Višoj pomorskoj. Prelistavajući je iz nje je ispao zamotuljak, koji je bio u stvari tekst te pjesme”, otkriva muzičar.

“Inače mi je bilo krivo što sam tek tako izgubio tekst, ali sam ga vremenom prežalio. Međutim, sad mi je drago što sam ga našao i što ću kroz ovu priču oživjeti Monteniggerse i Duška”, ponosan je Niggor, koji novu pjesmu opisuje kao neobičnu.

“To je ljubavna rep balada, kakva nije snimana na ovim prostorima”, siguran je sagovornik Vijesti.

Bonus video: