Plaši će se da će završiti kao Brus Vilis

Nison u svom poslednjem filmu “Memory” u kome glumi zajedno sa Monikom Beluči, igra smrtonosnog ubicu koji ujedno boluje od Alchajmerove bolesti

5212 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Glumac Lijam Nison zbog uloge u svom novom filmu suočio se sa teškom stvarnošću koja pogađa ljude u njegovim godinama i priznao kako mu je njegov kolega Brus Vilis, zbog dijagnoze afazije, često u mislima.

Nison u svom poslednjem filmu “Memory” u kome glumi zajedno sa Monikom Beluči, igra smrtonosnog ubicu koji ujedno boluje od Alchajmerove bolesti.

U trenucima dok glumi lika koji se nosi sa kognitivnim smetnjama, 69-godišnji glumac priznao je kako mu je često na umu Brus Vilis koji je nedavno objavio kako se povlači iz svijeta glume jer pati od afazije.

"Srcem sam uz njega. Mislim na njega svaki dan. Želim mu sve najbolje - rekao je glumac za svog kolegu iz filma “Death Wish” i podsjetio kako afazija, koja udara na sposobnost govora i razumijevanja jezika, posebno utiče na nekoga kao što je Vilis.

Nison nije skrivao kako ga je nova uloga natjerala da se suoči sa teškom stvarnošću koja čeka svakoga ko stari, priznajući kako nekad i sam strahuje da pati od ovakvih bolesti.

"Nekoliko puta mi je palo na pamet, naročito kad se ne sjetim imena glumaca s kojim sam radio pre nekoliko godina. To me muči, ali možda se svi suočavamo s time", priznao je Lijam.

Glumac je otkrio kako se sa Alchajmerom, ali i demencijom upoznao gledajući neke vrlo traumatične dokumentarce i čitajući knjige o tome.

"Imam prijatelja u Irskoj, starijeg od mene, koji ima ranu fazu demencije. To je strašno za vidjeti, grozna bolest. Poznajem i nekoliko glumaca koji su izgubili sposobnost da nauče tekst. Jednostavno to više nisu u stanju, a nekada su imali izvanredne nastupe u filmovima i na televiziji", ispričao je on.

Uprkos strahovima, ali i tome što se bliži njegov 70-ti rođendan, Nison je priznao kako ne planira da prestane sa glumom, a film “Memory” predstaviće krajem ovog mjeseca.

Bonus video: