Dokimentarac o Džordž Majklu stiže u junu

Dokumentarni film prati život Džordža Majkla poslije izdavanja prvog samostalnog albuma “Faith” iz 1987. i nastanak njegovog nastavka “Listen Without Prejudice: Vol 1” iz 1990. godine

4136 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Dokumentarni film “George Michael: Freedom Uncut” biće objavljen kao globalni bioskopski događaj u salama širom svijeta u junu ove godine.

Dokumentarni film prati život Džordža Majkla poslije izdavanja prvog samostalnog albuma “Faith” iz 1987. i nastanak njegovog nastavka “Listen Without Prejudice: Vol 1” iz 1990. godine.

Film uključuje ekskluzivne arhivske snimke iz njegove lične arhive, kao i nastupe i intervjue s mnogim njemu omiljenim muzičarima. Džordž Majkl je preminuo u 53. godini na Božić 2016. godine.

Tom Mekej, predsednik Premium sadržaja u Sony Music Entertainmentu, povodom informacije o predstojećem bioskopskom eventu i dokumentarnom filmu o Džordžu Majklu je izjavio:

"Džordž Majkl je bio inspirativan umjetnik čija priča zaslužuje da bude podijeljena na velikom platnu u cijelom svijetu. U čast Džordžovog rođendana (25.6.) ovog juna, oduševljeni smo što radimo s Dejvidom Ostinom i našim partnerima u Trafalgar Releasing kako bismo obožavaocima omogućili do sada neprikazan pristup njegovom izvanrednom životu na pozornici i izvan nje.

Mark Alenbi, izvršni direktor Trafalgar Releasinga, dodao je:

"Ponosni smo što donosimo posljednji rad Džordža Majkla na veliko platno u ovom globalnom bioskopskom događaju. Kao umjetnik čija muzika nastavlja da odjekuje kroz generacije, ovaj događaj biće prikladna počast njegovom životu i karijeri, koja će pružiti obožavaocima priliku da zajednički slave njegov život u bioskopima širom svijeta.

Dokumentarni film “George Michael: Freedom Uncut” biće objavljen kao globalni bioskopski događaj 22. juna.

Bonus video: