Idris Elba u seriji "Hijack"

Glumac poznat po ulogama u "The Wire" i "The Luther" tumačiće pregovarača sa otmičarima aviona

1601 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Popularni glumac Idris Elba trenutno pregovara za angažman u trileru "Hijack", seriju koja će imati sedam epizoda, a koja će se snimati u produkciji Apple TV+.

Radnja ove serije prati putovanje otetog aviona, koji putuje ka Londonu, a let traje sedam sati. Prema najavnom sinopsisu, pregovarač sa otmičarima će biti Sem Nelson, kojeg bi trebalo da glumi Idriz ELba, a koji koristi svoje iskustvo iz svijeta biznisa kako bi spasio živote svih putnika u avionu.

Scenario je napisao Džordž Kej (poznat po projektima "Lupin" i "Criminal"), a za režiju je zadužen Džim Fild Smit (The Wrong Mans), koji će biti i izvršni producent uz Elbu.

Uloge će pored njega navodno tumačiti i Džejmi Lorenson, Hakan Kuseta i Kris Tajkier.

Green Door Pistures, produkcijska kuća Idrisa Elbe takođe će biti uključena u seriju, a ova kompanija već je snimila nekoliko projekata poput "Idris Elba: Fight School" koji je počeo da se emituje u Velikoj Britaniji prošle sedmice na kanalu BBC 2, ali i "Turn Up Charlie" komediju koja je dostupna za gledanje na Netflixu.

Početkom godine, Elba je najavio da planira povlačenje iz svijeta glume, kako bi se u narednom periodu više posvetio muzičkoj karijeri.

Glumac poznat po ulogama u serijama "The Luther" i "The Wire" osnovao je i muzičku produkcijsku kuću 7Wallace 2015. godine, često nastupa kao DJ, pa je set pušta i na festivalu Coachella 2019. godine, a objavio je i nekoliko solo pjesama u proteklom periodu.

"Neki misle da ćete ubiti vašu glumačku karijeru, ako vaša muzika nije dobra. Zbog toga sam imao unutrašnje sukobe godinama. Sada sam u miru sa onim što sam odabrao. Ovo je ono što želim da radim. Nekima će se dopasti, a nekima ne", pojasnio je Idris Elba.

Bonus video: