Preminuo Robert Morse

Glumac koji je osvojio dvije Toni nagrade, a imao je i jednu Emi statuu kao i veliki broj nominacija za to priznanje, karijeru je počeo prije 60 godina

5414 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Robert Mozes
Foto: Robert Mozes

Brodvejska zvijezda i glumac Robert Morse, najpoznatiji po ulozi Bertrama Kupera, u televizijskoj seriji "Mad Men", preminuo je u 90. godini, prenose svjetski mediji.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je njegov prijatelj, scenarista Leri Karaszevski i njegov sin Čarli Morse, na društvenoj mreži Twitter.

Glumac koji je osvojio dvije Toni nagrade, a imao je i jednu Emi statuu kao i veliki broj nominacija za to priznanje, karijeru je počeo prije 60 godina.

Na Brodveju je igrao od sredine '50-ih godina prošlog vijeka, a za ulogu u "How to Succeed in Business Without Really Trying" iz 1961. nagrađen je Toni priznanjem. Igrao je i u filmskoj adaptaciji istog naziva 1967.

Ostvario je veliki broj uloga, ali i pozajmljivao glas, od "Fantasy Island" do "American Crime Story: The People v O.J. Simpson", ali je najveći uspjeh ostvario sa "Mad Men" serijom.

Sebe je opisivao kao "mjuzikl komičara", a posljednju predstavu "The Front Page" odigrao je 2016.

"Volim da u pozorište dođem ranije i izađem na scenu kada je upaljena samo jedna sijalica. Pronađem centar na sceni, a onda i u sebi i tada osjetim da sam tamo gdje pripadam. To je moj najsrećniji momenat", ispričao je za The New York Times.

Bonus video: