Vudi Alen se nada da neće biti "lova na vještice" nakon Vajnštajna

Vajnštajn i Alen su sarađivali, ali je Alen za BBC tvrdio da nije bio svjestan ponašanja zbog kog je čuveni producent optužen
0 komentar(a)
Vudi Alen, Foto: Shutterstock
Vudi Alen, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.10.2017. 07:39h

Američki glumac i reditelj Vudi Alen rekao je da je "tužan" zbog Harvija Vajnštajna, holivudskog producenta optuženog za silovanje i seksualno uznemiravanje.

"Cijela afera oko Harvija Vajnštajna je jako tužna za cijeli svijet. To je tragično za sirote žene koje su umiješane, tužno za Harvija čiji život je tako okrenut naglavačke", rekao je Alen u intervjuu za BBC. Alen je devedesetih godina i sam bio optužen da je seksualno napastvovao svoju usvojenu ćerku Dilan Farou, dok je bila dijete. Sudija i socijalne službe su tada, u vrijeme sudske borbe za starateljstvo nad djecom Alena i Mie Farou, zaključili da te optužbe "nisu osnovane".

Dilan Farou je, međutim, 2015. ponovila optužbe u otvorenom pismu Njujork tajmsu. Alen ih je nazvao "lažnim i sramotnim".

Prošle godine je i Alenov sin Ronan Farou osudio medijsko ćutanje o prošlosti njegovog oca jer se radi o filmskoj zvijezdi.

Ronan Farou je autor jednog od članaka u magazinu Njujorker kojima je otkrivena afera Vajnštajn.

Vajnštajn i Alen su sarađivali, ali je Alen za BBC tvrdio da nije bio svjestan ponašanja zbog kog je čuveni producent optužen.

"Stalno se čuju brojne fantastične glasine. Neke se pokažu istinitima a neke, mnogo njih, su samo priče o ovoj glumici ili onom glumcu", izjavio je Alen.

Alen je naveo da se nada da će Vajnštajnov slučaj dovesti do "poboljšanja", ali i upozorio na rizik da se stvori "ambijent lova na vještice".

"Ako svaki čovjek koji u svojoj kancelariji namigne ženi odjednom mora da zove advokata, ni to nije dobro. Ali je tačno da želimo da iz ovako nečeg ispadne nešto korisno za ljude, a ne samo tužna i tragična situacija", rekao je Alen.

Harvi Vajnštajn je odbacio sve optužbe iznijete protiv njega.

Bonus video: